пʼятниця, 14 червня 2013 17:20

Бердянські пляжі засмерділися через рибу, яку вивантажують рибалки

Бердянські пляжі засмерділися через рибу, яку вивантажують рибалки

На узбережжі Азовського моря в Бердянську рибалки два місяці розвантажували рибу просто на березі. Після того, як їм закрили доступ до місцевого порту, виходу не залишилося – довелося викидати рибу де прийдеться, пише ТСН.

Раніше бердянські рибалки розвантажували свій улов у порту. Постійного місця в них не було, тому доводилося тулитися біля коксу та вугілля. Умови були далекі від ідеальних.

Згодом в порт навідалася санітарна служба й категорично заборонила рибалкам так працювати. В порту вирішили не міняти умови роботи, а просто заборонити риболовам розвантажуватися.

"Раніше розвантаження затягувалося. Судно могло прийти о сьомій вечора, а розвантаження починалося о  шостій-сьомій ранку. Порушувалися санітарні норми, розвантажували на брудних причалах, біля глини, вугілля", - розповів судновласник Сергій Геращенко.

Попри заборону, ловити рибу не перестали. Але розвантажувати її почали на березі. Зовсім близько до пляжів, на яких відпочивають люди. Цим фактом зацікавилася прокуратура та зобов'язала порт надати рибалкам постійне місце та забезпечити санітарні умови праці.

Хоч рибалкам і надали місце для роботи, прокуратура встановлює збитки, нанесені екології та пляжам Бердянська. Але не відомо, хто буде за них відповідати.

Зараз ви читаєте новину «Бердянські пляжі засмерділися через рибу, яку вивантажують рибалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути