понеділок, 14 квітня 2014 18:47

Спецтема: Війна на Донбасі

Батальйон "Національної гвардії" відправлять боротися з терористами

Батальйон "Національної гвардії" відправлять боротися з терористами
Фото: segodnya.ua

Бійців, що проходили навчання у "Національній гвардії", розпустили по домівках у суботу ввечері, а в неділю вранці багатьом надійшли повідомлення про необхідність повернутися на полігон у Нові Петрівці для загальної мобілізації. Про це Gazeta.ua повідомив активіст Андрій Хліборіз.

"З'явилося повідомлення, що бійців відправляють у відпустку до 23 квітня. Напередодні всім видали по тисячі гривень "відкупних" за службу. Розпустили в суботу, а вже в неділю почали обдзвонювати і слати смс, щоб повернулися. Хто встиг і захотів - повернулися. Наказу особисто я не бачив, але бачив, як бійці покидають полігон. Деякі сіли на поїзд та роз'їхалися додому", - розповів Хліборіз.

Бійців вирішили повернути через наказ Олександра Турчинова розпочати антитерористичну операцію, говорить колишній гвардієць Єгор Превір.

"Коли хлопців відпустили, багато хто одразу поїхав додому: було багато людей зі Львова, Чернівців, інших міст. Коли їхали у поїзді, прийшов наказ повертатися. Звичайно, не всі можуть одразу повернутися фізично, а дехто і не хоче. Нас хотіли кинути проти терористів на сході, які насправді є російськими військовими. На озброєнні у "Нацгвардії" нічого нема, чим прикриватися - невідомо. Вирішили закрити всі дірки патріотично налаштованими людьми. Сумніваюся, що бійці "Нацгвардії" взагалі доїдуть до пункту призначення - їх можуть не пропустити на під'їзді до Донецької області місцеві жителі", - каже Превір.

Зараз ви читаєте новину «Батальйон "Національної гвардії" відправлять боротися з терористами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути