понеділок, 12 вересня 2022 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Авіація РФ атакувала Вознесенськ крилатими ракетами Х-555: наслідки у фото
8

Росія не припиняє хаотичних обстрілів Миколаївської області. Учора стратегічна авіація ворога скинула на Вознесенськ три крилаті ракети Х-555, які влучили в елеватор із запасами пшениці. Виникла пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці.

Окупанти частково зруйнували 40 житлових будинків у місті. До лікарні з травмами потрапили п'ятеро людей, зокрема дитина, повідомив 12 вересня голова обласної військової адміністрації Віталій Кім у ранковому зведенні.

"Сьогодні близько 01:30 були обстріли околиць села Новоолександрівка. Загалом за минулу добу серед постраждалих на Миколаївщині двоє дітей", – ідеться в повідомленні.

11 вересня о 23:55 обстрілів зазнало селище Березнегувате Березнегуватської громади. Пошкоджено газопровід, житлові будинки, адміністративну будівлю та технічні споруди комунального підприємства, магазини. Також о 22:25 зафіксували обстріли прилеглої території села Калачеве Березнегуватської громади. Детальна інформація уточнюється.

У ДСНС показали наслідки прильоту у Вознесенську
Фото: ДСНС
У ДСНС показали наслідки прильоту у Вознесенську
У ДСНС показали наслідки прильоту у Вознесенську
У ДСНС показали наслідки прильоту у Вознесенську
У ДСНС показали наслідки прильоту у Вознесенську

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдарила ракетами по житловому кварталу Миколаєва – подробиці й фото

Учора близько 13:00 обстріляли село Широке Широківської громади. Зруйновано один будинок. З 17:00 до 20:00 були обстріли за межами населеного пункту. Сьогодні близько 01:00 в селищі також зафіксували обстріли. Влучання були по відкритих територіях та дорожньому покриттю.

На сьогоднішній ранок в миколаївських лікарнях перебувають 652 громадянина, які постраждали від атак окупантів. Ще 58 постраждалих отримали допомогу амбулаторно.

Зазнаючи поразок на фронті, російські окупанти традиційно намагаються відіграватися на мирних українських містах. У ніч з 10 на 11 вересня обстріляли Миколаїв, Дніпро, Бахмут, Краматорськ і Харків.

Щоб захистити Миколаїв від ворожих обстрілів з С-300, необхідно нищити всі ці комплекси. Також відсунути росіян на таку відстань, щоб цих атак не було.

Зараз ви читаєте новину «Авіація РФ атакувала Вознесенськ крилатими ракетами Х-555: наслідки у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути