пʼятниця, 09 вересня 2022 09:51

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах сказали, як можна зупинити удари С-300 по Миколаєву

У Повітряних силах сказали, як можна зупинити удари С-300 по Миколаєву
Миколаїв росіяни обстрілюють з С-300. Фото: ілюстративне, ДСНС України

Щоб захистити Миколаїв від ворожих обстрілів з С-300, необхідно нищити всі ці комплекси.

Також відсунути росіян на таку відстань, щоб цих атак не було. Про це розповів речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат в інтерв'ю "РБК-Україна"

Він також відповів, як уникнути застосування росіянами реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) та артилерії по місту.

"РСЗВ – "Град", "Смерч", "Ураган" – мають свою дальність. "Град" – орієнтовно 20 кілометрів. "Торнадо-С" – модернізована російська РСЗВ – може стріляти з дальністю в понад 100 кілометрів. Їх ніякими "куполами" не зупиниш", – пояснив Ігнат.

За його словами, єдина протидія РСЗВ – це знищувати їх там, звідки вони завдають удари. Тобто вести контрбатарейну боротьбу і знищувати їх своїми засобами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти атакували Очаків: Кім розказав перші подробиці

"Те ж стосується С-300 – їх треба банально знищувати. У нас на озброєнні сьогодні є американські протирадіолокаційні ракети HARM, які адаптовані до радянських винищувачів МіГ. Вони щодня застосовуються проти окупантів та їхніх комплексів як у глибині оборони, так і у безпосередній близькості", – зазначив Ігнат.

Він також уточнив, що комплекс С-300 має дальність до 75 км.

"Тому їх треба теж нищити протирадіолокаційними ракетами, артилерією, зокрема HIMARS. А для цього потрібна ефективна робота розвідки. Наші західні партнери також діляться з нами даними щодо місця розташування цих засобів. І цілком вірно – якщо їх відсунути подалі від населеного пункту, то дальності дії не вистачатиме", – підсумував Ігнат.

8 липня голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім заявив, що російські окупанти переробляють систему наведення ракет комплексу протиповітряної оборони С-300, щоб бити ними по цілях на землі. Він впевнений, що саме з цим пов'язане почастішання ракетних обстрілів по Миколаєву і області.

27 липня Кім заявив, що українські захисники знищили частину установок С-300, які армія Росії використовувала для ударів по Миколаєву через дефіцит інших ракет. Однак окупанти поповнили ці втрати.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто й область постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах сказали, як можна зупинити удари С-300 по Миколаєву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути