вівторок, 25 грудня 2012 09:14

Асад почав застосовувати проти своїх противників хімічну зброю?

Асад почав застосовувати проти своїх противників хімічну зброю?
Фото: gorodkirov.ru

Кілька арабських ЗМІ, а також сирійські опозиціонери 24 грудня оголосили про перше застосування хімічної зброї сирійською урядовою армією, пише газета "Гаарец".

Як мінімум два джерела повідомили про те, що на передмістя Хомс Аль-Байда з повітря скинули два контейнери з отруйними речовинами. В результаті від задухи загинули шість (за іншими даними - сім) осіб.

Багато жителів передмістя звернулися до лікарень зі скаргами на нудоту, та інші розлади, а також труднощі з диханням. Частина потерпілих знаходиться у важкому стані, їх відправили в стаціонар. У мережі з'явився відеоролик, автори якого стверджують, що зняли на камеру процес реанімації однієї з отруєних.

За даними опозиції, чотири людини в результаті застосування газу осліпли, ще четверо були паралізовані. Активісти розповіли, що не знають, який саме газ був застосований, але лікарі вважають, що це був зарин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська Асада скинули касетну бомбу на дитячий майданчик

Незалежного підтвердження інформації про використання хімічної зброї поки не надходило.

Кількома тижнями раніше західні спецслужби оголосили, що сирійська армія почала приготування для бойового застосування отруйних речовин. Офіційний Дамаск у відповідь на це заявив, що ніколи не піде на використання ЗМУ проти власного населення.

Раніше сирійський уряд також заперечував застосування проти повстанців танків, артилерії, авіації і балістичних ракет. Однак численні свідчення з місць подій (у тому числі - документально підтверджені) говорять про зворотнє.

Зараз ви читаєте новину «Асад почав застосовувати проти своїх противників хімічну зброю?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути