пʼятниця, 24 березня 2023 10:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Арештували приховані активи дружини Медведчука на сотні мільйонів

Арештували приховані активи дружини Медведчука на сотні мільйонів
Арештували приховані активи Оксани Марченко на понад 440 млн грн. Фото: СБУ

Суд арештував приховані активи дружини підозрюваного у державній зраді екснардепа Віктора Медведчука на понад 440 млн грн.

Оксана Марченко підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань, повідомила 24 березня Служба безпеки України.

"Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" ім. А.М. Кузьміна" в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії. Це стратегічно важливе підприємство спеціалізується на промисловому виробництві майже 1 тис. видів сталі та металовиробів", – ідеться в повідомленні.

Арешт активів убезпечить їх від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти розповіли про заправки Медведчука в Росії

"Наприкінці лютого цього року за матеріалами СБУ було арештовано майно дружини Медведчука на понад 5,6 млрд грн. Слідчі вже повідомили фігурантці про підозру. Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності", – звітує відомство.

Торік у квітні президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Оксана Марченко втекла в Росію.

У вересні Медведчука передали росіянам в рамках обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.

У січні президент позбавив громадянства України народних депутатів Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна і Андрія Деркача. Після цього Верховна Рада позбавила їх мандатів.

Зараз ви читаєте новину «Арештували приховані активи дружини Медведчука на сотні мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути