вівторок, 21 березня 2023 20:15

Журналісти розповіли про заправки Медведчука в Росії

Журналісти розповіли про заправки Медведчука в Росії
У січні Верховна Рада позбавила Віктора Медведчука депутатського мандата. Фото: Reuters

Підозрюваний у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації колишній народний депутат Віктор Медведчук має бізнес у Російській Федерації.

Торік у версні пов'язаний із Медведчуком російський нафтовий бізнес поповнився двома мережами автомобільних заправок на території Липецької, Тюменської і Курганської областей РФ. Про це повідомила "Радіо Свобода".

Менеджмент компаній, задіяних у переробці та експорті нафтопродуктів із російського заводу родини Медведчука, взяв під контроль автозаправки "ЛТК" (наразі працюють сім АЗС у Липецькій області і планується розширення) і "Новый поток" (на території Тюменської і Курганської області працюють 26 заправок).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти створили реєстр зрадників – у списку 27 нардепів

Загалом ці 33 російські заправки разом із компанією "Трейдпроект" перейшли під контроль менеджменту Медведчука.

Акції материнської компанії "ГК Маркет" викупили Тимур Абертасов (працював у компанії "ЮГ Энерго" дружини Медведчука Оксани Марченко) і Микола Сухов (директор представництва швейцарської NewCoal Trading, через яку нафтопродукти із заводу Медведчука постачалися у США для ExxonMobil).

Торік у квітні президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Оксана Марченко втекла в Росію.

У вересні Медведчука передали росіянам в рамках обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.

У січні президент позбавив громадянства України народних депутатів Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна і Андрія Деркача. Після цього Верховна Рада позбавила їх мандатів.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти розповіли про заправки Медведчука в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути