середа, 19 вересня 2012 14:38

Апеляційний суд не виправдав вбивцю міліціонера Віталія Запорожця

Апеляційний суд не виправдав вбивцю міліціонера Віталія Запорожця
Суд посадив убивцю міліціонера на 14 років. Фото: telegraf.dn.ua

Сьогодні апеляційний суд Київської області переглянув вирок Броварського міськрайонного суду та залишив його чинним без змін. Віталій Запорожець, який 4 вересня минулого року вбив майора Миколу Симоненка, отримав вирок у вигляді ув'язнення на 14 років. Адвокати засудженого будуть звертатися до Європейського суду з прав людини.

О 9:30 ранку в залу суду впустили лише кількох журналістів. Решті пояснили, що немає місць.

"Це все демонстрація. Не хочуть, щоб журналісти знімали на камери, що тут відбувається. От прийшли міліціонери в цивільному зайняли місця аби більше ніхто не зайшов", - виступив перед присутніми у залі під час перерви адвокат Іван Макар.

Віталій Запорожець звернувся до суддів із проханням провести слідчу перевірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після вироку Запорожцю односельчани побилися з міліціонерами

"Я стріляв у Симоненка. Але я його не вбивав. Він міг би вижити, якби його друзі-міліціонери викликали швидку, а не втекли. Нехай перевірять, чи був я п'яний. Нехай звернуть увагу на покази свідків. Нічого із цього не зробили. Такий суд не може виносити правомірних рішень", - поділився своїми думками через грати камери суду Віталій Запорожець.

Близько 12:30 судді зачитали вирок. Вони вирішили, що Броварський суд прийняв справедливе рішення, відхилили клопотання захисників обвинуваченої сторони та залишили міру покарання без змін — 14 років ув'язнення.

"Це не нормально. Судді підпорядковуються прокуратурі. Все, що їм накажуть зверху те і роблять. Я ішов сюди і вже знав, що нічого не зміниться. Далі будемо подавати касацію. Але скажу вам із достовірністю, що і вона не принесе нам користі. Далі звернемося у Європейський суд із прав людини. Там вже можуть бути зміни щодо сьогоднішнього рішення", - припустив Іван Макар після оголошення вироку.

Брат Віталія Запорожця Володимир сподівався на зміну покарання.

"Думав, а може якраз. Але ні. До Віталіка їздив у Чернігівське СІЗО два рази. Умови погані але казав, що ніхто не ображає, міліціонери не б'ють. Тепер перевезли у Лук'янівське СІЗО. Стільки тут пробуде не знаю. Мати тепер хворіє. Серце не витримує через цю біду", - розповів Володимир Запорожець.

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд не виправдав вбивцю міліціонера Віталія Запорожця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути