середа, 26 грудня 2012 13:57

Американських вчителів навчать стріляти

Американських вчителів навчать стріляти
Фото: 39gazet.ru

Асоціація вогнепальної зброї штату Огайо оголосила, що організує та оплатить курси навчання вчителів стрільбі, пише The Columbus Dispatch. В об'єднанні вважають, що це допоможе запобігти випадкам масових вбивств дітей подібних тому, який стався у початковій школі "Сенді-Хук". Тоді жертвами вбивці стали 27 осіб, у тому числі 20 дітей.

Пілотна програма "Збройні вчителя" (Armed Teacher Pilot Program) в Огайо припускає триденне навчання. На першому етапі асоціація оплатить проживання 24 викладачів.

За словами представників організації, вчителі і працівники шкіл "протягом багатьох років" просили організувати тренування, які дозволять запобігти нові випадки стрілянини в навчальних закладах. В об'єднанні вважають, що зможуть знайти спонсорів для розширення програми, щоб "навчання стало доступним будь-якому вчителеві або співробітникові школи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергова бійня в США: у Пенсільванії розстріляли 4-х людей

Масове вбивство дітей у місті Ньютаун, штат Коннектикут, було скоєно 14 грудня. Тоді від рук 20-річного Адама Лензи загинули 20 дітей, шість співробітників навчального закладу та мати стрільця.

У зв'язку з подією в США з новою силою почалося обговорення необхідності посилення контролю за зброєю. Президент США Барак Обама виступив за відновлення заборони на штурмову зброю. У свою чергу, американська Національна стрілецька асоціація запропонувала забезпечити школи озброєною охороною.

Зараз ви читаєте новину «Американських вчителів навчать стріляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути