понеділок, 02 липня 2012 17:05

Активісти організації "Республіка "Гостинний двір" штурмували "Театр на Подолі"

Активісти громадської організації "Республіка "Гостинний двір" зараз штурмують приміщення "Театру на Подолі", щоб потрапити в середину. У п'ятницю восьмеро невідомих осіб повиламували сидіння в залі та зірвали підлогу. Щоб активісти не змогли захистити "Театр на Подолі", вони забили двері та заклали фанерою вікна.

"Сьогодні почули шум на першому і другому поверсі Гостинного двору, де раніше розміщувався "Театр на Подолі". Зайшли в середину. Побачили, як вісім осіб руйнують театр - виламують сидіння, трощать дошки, трощать оздоблення зали. 26 квітня цього року Київрада лише дала дозвіл на розробку проектної документації. Але вони навіть без проекту почали руйнувати. Бо документів, які б дозволяли їхні дії теж немає. Поки ми зустрічали міліцію, вони все позабивали з середини, забарикадувалися. Патруль туди не зміг потрапити. Взяв лише нашу заяву, склав акт", - каже Вадим Коробов, активіст громадської організації "Республіка "Гостинний двір".

З надвору чути, як пищить сигналізація. Громадські активісти кажуть, що вона запрацювала після того, як туди увірвались невідомі. Про їхнє перебування в приміщенні "Театру на Подолі" свідчить саморобний душ на балконі другого поверху.

"Ми вже чотири дні не можемо вимкнути сигналізацію. Служба, яка охороняє театр теж не приїжджає. Якщо раніше вони ходили на другому поверсі, який ми не могли контролювати. То зараз уже й до першого дісталися. Закінчилось "Євро" і почались конкретні роботи по знищенню Гостинного двору", - зауважила Дар'я Козир, активістка громадської організації "Республіка "Гостинний двір".

Зараз активісти громадської організації збирають підписи на захист Гостинного двору. З ними пікетуватимуть мерію та уряд, щоб повернути Гостинному двору статусу пам'ятки архітектури.

Зараз ви читаєте новину «Активісти організації "Республіка "Гостинний двір" штурмували "Театр на Подолі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути