вівторок, 19 червня 2012 12:59

Міліція опечатала галерею Гостинного двору

У понеділок увечері міліція знову навідалася до Гостинного двору, внутрішній дворик якого з 26 травня захоплений противниками реконструкції цієї будови, що на Подолі у Києві. Група людей в міліцейській формі  оглянула   галерею, в якій проходить художня виставка "Мистецтво у вигнанні". Після огляду її запечатали. На печатці стоїть підпис слідчої Волобаєвої. Міліціонери відмовилися називатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гостинний двір захищають від Азарова ланцюгом

Учасниця акції протесту Марія Лебедєва називає відмову міліції  називатися порушенням Закону України "Про міліцію". Вона також наголошує, що галерею опечатано з порушенням закону, оскільки вікна не були опечатані. У галереї знаходяться картини учасників виставки і старий тріснутий бюст Леоніда Брежнєва, який, за словами активістів захисту Гостинного двору, міліціонери сприймають як бюст Віктора Януковича.

Автор: Фото: Юрій Луканов
  Люди в міліцейській формі запечатали галерею Гостинного двору
Люди в міліцейській формі запечатали галерею Гостинного двору

За словами Марії Лебедєвої,  вхід у галерею має бути вільним, але там зненацька поставили двері. Вона твердить, що міліцію викликав керівник фірми-орендаря "Укрреставрація" Дмитро Ярич, який відмовився давати коментарі журналісту. Так само  нічого не  коментували правоохоронці.

Під час огляду приміщення відбувався стихійний мітинг і концерт. Учасники мітингу пообіцяли прийти з акцією протесту під Кабінет Міністрів.

Автор: Фото: Юрій Луканов
  Людина у формі майора міліції відбирає пояснення в громадського активіста Дмитра Потєхіна
Людина у формі майора міліції відбирає пояснення в громадського активіста Дмитра Потєхіна

26 травня внутрішній дворик Гостинного двору захопили представники київської громади, які оголосили його Гостинною республікою. Людям в цивільному не вдалося викинути їх з дворика. Відтоді там регулярно відбуваються концерти та інші заходи. Раніше прем'єр–міністр Микола Азаров викреслив Гостинний двір з числа пам'яток історії, які охороняються законом, а Київська міська Рада дала дозвіл на його реконструкцію. Учасники протесту вважають, що реконструкція спотворить історичне обличчя споруди.

Автор: Фото: Юрій Луканов
  Міліція при вході до Гостинного двору
Міліція при вході до Гостинного двору

Зараз ви читаєте новину «Міліція опечатала галерею Гостинного двору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути