середа, 30 травня 2012 13:03

Кияни захопили Гостинний двір і закликають приходити інших
12

Один вхід до Гостинного двору ремонтники вже заварили
Фото: Фото: Тетяна Губенко
Кияни не збираються віддавати пам'ятку забудовникам
Робочий стіл Віктора Януковича
Активісти не дали будівельникам заварити другий вхід

Група активістів з 26 травня проводить акцію на захист Гостинного двору на Подолі в Києві. Громадськість захопила і утримує внутрішній дворик цієї будівлі в знак протесту проти наміру перетворити його на торговельно-офісний центр.Вчора особи, котрі представились ремонтниками, заварили ворота Гостинного двору з боку пам'ятника гетьману Сагайдачному. Намагались також заварити і ворота з боку церкви Богородиці, але активісти, щоб стати їм на заваді, заблокували ворота автомобілем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкрили пам'ятник "Буровій вишці Бойка"

Зараз вхід до Гостинного двору залишається відкритим. Всі охочі мають можливість вільно потрапити всередину. Організатори культурного марафону запрошують киян долучатись до акції непокори, насамперед самою своєю присутністю. Там можна працювати, призначати зустрічі, відпочивати з друзями.

На території Гостинного двору наразі проходять різноманітні культурні і мистецькі заходи. Вже відбувся майстер-клас з управління ляльками Вуличного театру об'єктивної реальності, відкрито пам'ятник Віктору Януковичу, що сидить за своїм робочим столом, та пам'ятник "Буровій вишці Бойка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві митці захищатимуть Гостиний двір від "реконструкції"

Вчора Олена Білозерська провела лекцію про особливості висвітлення масових заходів, а Владислава Осьмак розповіла про історію Подолу та Гостинного двору. Активісти обіцяють, що такі мистецькі заходи будуть проводитись щодня.

Сьогодні, 30 травня, о 13.00 відбудеться перформанс "Звільняючи простір", котрим відзначать 125-річчя Олександра Архипенка, одного з найвизначніших скульпторів ХХ століття.

О 19.00 відбудеться лекція Владислави Осьмак про Андріївський узвіз та історії кохання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська влада хоче змінити Гостинний двір до невпізнаваності - Меліхова

Організатори акції наголошують, що метою культурної окупації є повернення Гостинному двору статусу архітектурної пам'ятки та створення на його території відкритого громадського простору.

Зараз ви читаєте новину «Кияни захопили Гостинний двір і закликають приходити інших». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути