субота, 11 травня 2024 09:07

Як на Харківщині з'явилась "сіра зона" - військовий пояснив

Як на Харківщині з'явилась "сіра зона" - військовий пояснив
На Харківщині зростає "сіра зона". Фото: deepstatemap.live

Після активізації російських загарбників на кордоні з РФ на Харківщині зростає "сіра зона".

У ЗСУ пояснили, як вона формувалася після звільнення Харківщини у 2022 році. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії буде важко захопити Харків - ISW

"Ворог там відступив під час Харківської кампанії восени 2022 року, але він ідеально по лінії кордону не зупинився. Все одно там відбувались артилерійські бої, постійно відбувались зіткнення з ДРГ і ворог не зміг виставити свої військові заслони ідеально по лінії фронту і вглиб РФ там утворилась така лінія, різна по товщині 5-10 км, де по суті вона була нічийна, але на території Росії, росіяни і ЗСУ не могли там закріпитися, чи вибудувати якісь потужні фортифікації в тому плані, що одразу завдавались удари", - розповів військовий.

За його словами, для того, щоб ЗСУ не змогли надалі зайти на територію РФ чи вибудувати фортифікації, загарбникам поставили завдання, окрім масштабної інформаційної кампанії, зайняти цю територію.

"Наступальним діям ворога передувала масштабна інформаційна кампанія. Пригадуємо, як вони нагнітали ситуацію на цьому напрямку. Завдання, яке ставилось перед окупантами - відтягнути наші резерви та ресурси. Хоча, насправді, вони там намагалися покращити становище їх військ. Бо, якщо ми поспостерігаємо, звідки вони наступали, то це славнозвісне Шебекіно", - додав Тимочко.

За даними Генштабу ЗСУ, на Харківщині йдуть оборонні бої за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Це населені пункти в прикордонні, які перебували фактично в сірій зоні.

Продовжуються контрударні заходи у напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ.

Зараз ви читаєте новину «Як на Харківщині з'явилась "сіра зона" - військовий пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути