субота, 11 травня 2024 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росії буде важко захопити Харків - ISW

Росії буде важко захопити Харків - ISW
На Харківщині тривають бойові дії. Фото: understandingwar.org

Російські загарбники зараз розташовується на відстані 30 кілометрів від Харкова.

Однак, військам РФ буде важко захопити місто, оскільки вони не створили для цього "стратегічного резерву", повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Просування російських військ на відстань до 20 кілометрів від міста, ймовірно, дозволить російським військам вести рутинний нецільовий вогонь по Харкову зі ствольної артилерії", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ РФ на Харківщині: аналітики пояснили мету загарбників

За оцінками ISW, російським військам, швидше за все, буде важко захопити місто Харків, якщо вони матимуть на меті це зробити.

"Російські війська раніше продемонстрували нездатність проводити широкомасштабні наступальні операції на кількох напрямках одночасно, і російські військові, схоже, не створили "стратегічного резерву" в такому масштабі, який був би здатний підтримати дві або більше широкомасштабних наступальних операцій у найближчому майбутньому. Тому спроба Росії захопити Харків, ймовірно, вимагатиме від російських військ депріоритезації інших критично важливих ділянок фронту і передислокації значної кількості сил до району міжнародного кордону, на що російські війська навряд чи підуть, враховуючи давню їхню мету - захопити решту території Луганської та Донецької областей", - йдеться в огляді.

За даними Генштабу ЗСУ, на Харківщині йдуть оборонні бої за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Це населені пункти в прикордонні, які перебували фактично в сірій зоні.

Продовжуються контрударні заходи у напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ.

Зараз ви читаєте новину «Росії буде важко захопити Харків - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути