понеділок, 28 вересня 2020 07:27

7-річна донька писала за хвилину до смерті: що розповіла дружина загиблого в Ан-26 офіцера

7-річна донька писала за хвилину до смерті: що розповіла дружина загиблого в Ан-26 офіцера
Штурман навчального літака Ан-26 Олексій Остапенко з дружиною Оленою. Військовий загинув під час катастрофи борту під Чугуєвом ввечері 25 вересня. Фото: 2day.kh.ua

Серед загиблих офіцерів на облавку Ан-26 під Харковом – штурман Олексій Остапенко. Йому було 28 років. Після цього польоту він мав отримати кваліфікацію 1-го класу.

7-річна донька переписувалася з ним за кілька хвилин до катастрофи. І заспокоювала матір, коли телефон чоловіка уже не відповідав.

"І мені дитина сказала: "Мама, почекай. Він, може бути, мені щось відповів". І вона дістає телефон, і я бачу цю переписку. Мене це не те, щоб зворушило. У мене було таке відчуття, що вона начебто щось передчувала в цей момент", - поділилася дружина загиблого офіцера Олена Остапенко, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не рядова людина: що кажуть про відповідальних за чугуївську трагедію

Жінка дуже боїться, що на льотчиків можуть повісити вину за катастрофу. І, принаймні, за свого каже, що він жив своєю роботою і знав, як її робити.

"Він жив літаками. Це його професія, це його покликання. Окрім того, як літати, він нічого не вмів. Навіть елементарне. Поміняти кран він не міг. У мене чоловік не розумів нічого, крім літаків", - додала Олена Остапенко.

25 вересня о 20:50 поблизу міста Чугуїв, на відстані близько 2 км до військового аеропорту, сталося падіння літака Ан-26 ЗС України військової частини А 4104 з подальшим загоранням. У літаку перебували військові льотчики та курсанти Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Всього на борту було 27 осіб. Вижив тільки один.

Зараз ви читаєте новину «7-річна донька писала за хвилину до смерті: що розповіла дружина загиблого в Ан-26 офіцера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути