четвер, 29 червня 2017 15:53

4-річна дитина померла від кору

4-річна дитина померла від кору
4-річна дитина померла від кору. Фото - 112

В Одесі померла 4-річна дитина, яка захворіла на кір і мала ускладнення від захворювання.

"В Одесі захворіла на кір і померла від ускладнень - тяжкої пневмонії 4-річна дитина. Медики до останнього боролися за життя, проте врятувати її не вдалося. Захворюваність на кір зростає. Але хворобі можна запобігти – вакцинація – єдиний надійний і безпечний засіб профілактики. І вакцина є в достатній кількості", – про це у Facebook повідомила заступниця в. о. міністра охорони здоров'я України Оксана Сивак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці від менінгіту померла дитина

За її словами, дитина не мала жодного щеплення від кору.

Вона нагадала, що цього року кір вже зареєстрований в більшості регіонів України і, якщо не змінити ситуацію, фахівці прогнозують збільшення хворих після повернення дітей до шкіл і дитячих садків.

"Чому ми захищаємо своє майно, шукаємо антивіруси, щоб не втратити інформацію, але нехтуємо можливістю захистити своїх дітей – питання, яке кожен із батьків повинен поставити собі", – підсумувала Сивак.

Кір поширився на 15 областей України. Ці спалахи виникли через низький рівень вакцинації у країні. Найбільше випадків захворювання в Івано-Франківській та Одеській областях. Епідемія кору виникає раз на п'ять років. Ця вірусна інфекція розповсюджується блискавично, бо передається повітряно-крапельним шляхом. Останній спалах кору був п'ять років тому - після футбольного чемпіонату Євро-2012. Раніше їх фіксували 2001-го та 2006-го.

Зараз ви читаєте новину «4-річна дитина померла від кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути