пʼятниця, 08 квітня 2011 18:36

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Гаваї відчують подвійний удар від японського цунамі

 Гаваї відчують подвійний удар від японського цунамі

У найближчому майбутньому Гавайським островам пообіцяли удар потоків, що несуть бруд і уламки, які залишилися після потужного цунамі по Японії.

Такий висновок зробили вчені з міжнародного тихоокеанського дослідного центру при університеті штату Гаваї, які змоделювали рух цього потоку. Коротко про дослідження пише портал Hawaii News Now.

Використовуючи дані супутникових спостережень, а також інформацію, отриману від 15 тисяч плавучих датчиків, фахівці спробували передбачити, як буде рухатися потік, що несе уламки дерев, будинків і так далі, змиті в океан під час цунамі 11 березня 2011.

Як показала розроблена авторами модель, перше зіткнення потоку з Гаваями відбудеться через два роки (тобто в 2013 році), а друге - через п'ять років.

Руйнівне цунамі, що призвело до багатьох жертв і руйнувань, послідувало за землетрусом магнітудою не менш 8,9, яке відбулося біля берегів Японії. Одним з найбільш серйозних наслідків виявилося часткове руйнування АЕС "Фукусіма", що розташована на узбережжі.

Зараз ви читаєте новину « Гаваї відчують подвійний удар від японського цунамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути