неділя, 30 грудня 2012 12:20

Перед Новим роком в українців вилучили понад 15 тонн нелегальної піротехніки

Перед Новим роком в українців вилучили понад 15 тонн нелегальної піротехніки
Фото: yuga.ru

Працівники органів внутрішніх справ у взаємодії із правоохоронними та контролюючими органами здійснюють відпрацювання торговельних закладів, ринків та інших місць можливої реалізації піротехнічної продукції.

Про це повідомила прес-служба Міністерства Внутрішніх справ.

Рробота проводиться з метою припинення фактів реалізації населенню несертифікованої піротехнічної продукції, а також вилучення піротехнічних виробів, продаж яких здійснюється в невстановлених місцях або без відповідних документів. Крім того, правоохоронці встановлюють осіб, які незаконно займаються виготовленням та збутом піротехніки.

Зокрема, вже перевірено понад 800 торговельних закладів, майже 10 тис. ринків та інших місць можливої реалізації піротехнічної продукції. У результаті проведення цих заходів установлено понад 700 випадків її продажу без відповідних документів.

Із незаконного обігу вилучено понад 512,4 тис. одиниць піротехнічних виробів, вага яких сягнула більше 15 тонн. За їх незаконну реалізацію складено адміністративні протоколи стосовно 732 осіб, а на ще 151 громадянина - за протиправне застосування піротехніки.

Міліція нагадує, що необережне поводження з піротехнічними виробами або використання неякісної піротехніки може обернутися трагедією.

Так, на Рівненщині за медичною допомогою звернулися батьки 7-річного школяра. Діагноз, поставлений медиками, полягав у травматичній ампутації пальця на лівій руці дитини. Хлопець пояснив, що тілесні ушкодження він отримав через неправильне поводження зі знайденою на вулиці петардою. Наразі за цим фактом триває перевірка.

Зараз ви читаєте новину «Перед Новим роком в українців вилучили понад 15 тонн нелегальної піротехніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути