понеділок, 14 грудня 2020 17:05
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Журналіст

Наступним може стати Ібрагімович

Здається, нескінченне передавання "Золотого м'яча" від Мессі до Роналду і назад завершилося. Головний особистий приз світового футболу знову стає загальним надбанням, і на нього можуть претендувати інші.

Якби трофей вручали, то перший претендент цього року – Роберт Левандовський, кар'єра якого, як і багатьох інших видатних футболістів сучасності, збіглася з епохою Мессі та Роналду. Як наслідок, польський супербомбардир увесь час був у затінку. Це його не дуже гнітило – Левандовський, ніби відбійний молоток, заколочував щонайменше по три десятки м'ячів за сезон. І так упродовж 10 років. І тепер, здається, настав його час.

Головним аргументом на користь форварда німецької "Баварії" є не лише здобутий його командою Кубок чемпіонів. Перемога "Баварії" із Левандовським над "Барселоною" із Мессі у чвертьфіналі з рахунком 8:2 помножила на нуль шанси аргентинця на черговий "Золотий м'яч". Тут не допоможе жоден маркетинг з інстаграмом.

Виходить, справедливість таки поновлено? Лише частково. Тому що діти по всій планеті й далі бігатимуть у футболках із прізвищами Мессі та Роналду на спині. У Левандовського вже немає часу посісти місце цих поступово згасаючих зірок. Але це мені так здається. Можливо, бомбардир "Баварії" ще встигне перейти до "Реалу" чи "Барселони" і забивати там м'ячі оберемками років до 40, а то й більше. Як робить це нині майже 40-річний Златан Ібрагімович, який тріумфально повернувся цього року до італійського "Мілана".

До речі, Ібрагімович також давно заслужив на "Золотий м'яч". Можливо, тепер його черга? Златану у складі "Мілана" залишилося розгромити "Барселону" й виграти Кубок чемпіонів. Наступного року це неможливо – "Мілан" у Лізі чемпіонів не грає. То, може, Ібрагімовичу стати зі Швецією чемпіоном Європи? Недарма він не проти повернутися до збірної

Зараз ви читаєте новину «Наступним може стати Ібрагімович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути