понеділок, 01 серпня 2022 12:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Збирався на зернові переговори до Стамбула: подробиці загибелі Вадатурського

Збирався на зернові переговори до Стамбула: подробиці загибелі Вадатурського
Смерть підприємця та Героя України Олексія Вадатурського могла бути не випадковою. Фото: facebook.com/oleksiyvadaturskyy

Смерть підприємця та Героя України Олексія Вадатурського могла бути не випадковою. Бізнесмен загинув унаслідок обстрілу його будинку в Миколаєві у ніч на 31 липня.

Вадатурський збирався їхати в Туреччину, щоб обговорити експорт зерна із чорноморських портів в умовах війни. Про це повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва в ефірі "24 каналу" 1 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував вбивство російськими терористами Вадатурського

За її словами, смерть бізнесмена могла бути прицільною та запланованою.

"Я вважаю, що це спланована ліквідація, пов'язана з тією продовольчою кризою, яку Росія намагається зробити у світі. Наступного тижня Вадатурський збирався до Туреччини, ми розмовляли з ним", – зазначила Замазєєва.

У ніч на 31 липня війська Росії знову обстріляли Миколаїв – після 1:00 та близько 5:00. Віталій Кім повідомив про загиблих та поранених, а також нові руйнування. Цей обстріл Миколаєва був найсильнішим за весь період повномасштабного вторгнення Росії, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

Згодом місцеві ЗМІ написали, що під час обстрілу Миколаєва загинув Герой України Олексій Вадатурський зі своєю дружиною.

Олексій Вадатурський народився 8 вересня 1947 року в селі Бендзари Одеської області. Він – агропідприємець, генеральний директор сільськогосподарського підприємства "Нібулон" та віцепрезидент Української зернової асоціації з лютого 2005-го.

2021 року Forbes оцінив статки бізнесмена в $430 млн. Вадатурський посів 24-те місце в рейтингу топ-100 найбагатших людей України.

Зараз ви читаєте новину «Збирався на зернові переговори до Стамбула: подробиці загибелі Вадатурського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути