неділя, 31 липня 2022 21:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський прокоментував вбивство російськими терористами Вадатурського

Зеленський прокоментував вбивство російськими терористами Вадатурського
Президент Володимир Зеленський подякував українцям за незламність. Фото: president.gov.ua

Російськими терористам не вдасться зруйнувати виробничний потенціал України.

Так президент Володимир Зеленський прокоментував вбивство росіянами власника найбільшої української зерноторгової компанії "Нібулон", Героя України Олексія Вадатурського. Про це глава держави заявив у відеозверненні у неділю, 31 липня, повідомляє Gazeta.ua.

"Нехай російські терористи навіть не сподіваються, що їм вдасться зруйнувати соціальний та виробничний потенціал України і пройти по руїнах", – заявив Зеленський.

"Цієї доби відбувся один із найбільш жорстоких обстрілів Миколаєва та області за увесь час повномасштабної війни – десятки ракет і реактивних снарядів. Окупанти влучили по житлових будинках, школах, промислових об'єктах. Російський удар забрав життя Олексія Вадатурського і його дружини Раїси – засновника однієї з найбільших українських агрокомпаній "Нібулон", Героя України. Мої щирі співчуття рідним та близьким подружжя Вадатурських. Саме такі люди, такі компанії, наш український південь гарантували світу продовольчу безпеку. Так завжди було і так знову буде", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баржа з кавунами й рекорди: чим запам'ятався Герой України Олексій Вадатурський

Україна й українці, можливості країни точно могутніші, ніж будь-які російські ракети й снаряди, заявив глава держави.

"Я хочу подякувати кожному миколаївцю за незламність, за захист міста й області. Також дякую Нікополю, Харкову, Кривому й усій Дніпропетровщині, міцним людям Запоріжжя й області, усім українцям Херсонщини, кожному й кожній, хто обороняє підступи до Одеси та області. Дякую за вашу сміливість", – звернувся Зеленський.

Олексій Вадатурський загинув під час обстрілу Миколаєва. У ніч проти 31 липня російські окупанти завдали масованої атаки по місту.

Миколаїв зазнав найбільшої атаки російських окупантів за весь час війни. Потужні вибухи лунали після 1:00 та близько 5:00. Ворог обстрілами пошкодив житлові будинки.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував вбивство російськими терористами Вадатурського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути