четвер, 16 листопада 2017 05:03

Секс-символ Голлівуду помер за 4 місяці до народження єдиного сина
7

Кларк Ґейбл
Фото: YouTube
Син Кларка Ґейбла
Ґейбл і Кей Вільямс
Ґейбл і Монро
Кларк Ґейбл і Вів'єн Лі

16 листопада 1960 року від серцевого нападу помер секс-символ Голлівуду актор Кларк Ґейбл. Газети вийшли з коротким заголовком "Король помер". Всі зрозуміли, про кого йде мова.

Останньою роботою актора став фільм "Неприкаяні": Кларк грав постарілого і сумного ковбоя. Партнеркою Ґейбла була Мерилін Монро, яка під час зйомок переживала чергову кризу і створювала знервовану обстановку на майданчику. "Бог ти мій, я щасливий, що цей фільм нарешті знято. Вона (Мерилін Монро. - Gazeta.ua) довела мене до інфаркту", - сказав актор. На знімальному майданчику у нього стався серцевий напад. Кларкові Ґейблу було 59 років.

Автор: pinterest
  Кларк Ґейбл дуже нервував на зйомках з Монро
Кларк Ґейбл дуже нервував на зйомках з Монро

Сходження і тріумф. Кларк Ґейбл народився в Кадісі, штат Огайо, США, 1 лютого 1901 року. Починав кар'єру з епізодичних ролей у Голлівуді. Наприкінці 20-х років успішно виступав на Бродвеї. Після дебюту в звуковому вестерні "Розфарбована пустеля" (1931), Ґейбл підписав контракт із кінокомпанією MGM. У перший рік контракту актор знявся в більш, ніж в 10 фільмах і піднявся від ролей другого плану до амплуа романтичного героя. Розквіт кар'єри Кларка Ґейбла припав на 30-ті роки, коли він завоював титул "Король Голлівуду". Серед фільмів цього періоду оскароносні "Це трапилося одного разу вночі" (1934) і "Заколот на` Баунті" (1935), романтичні комедії "Китайські моря" (1935), "Червоний пил" (1932) і "Саратога"(1937).

1936-го року Ґейбл тріумфально повернувся на Бродвей (мюзикл "Сан-Франциско"). Однак на вершину успіху актора піднесла роль Ретта Батлера в кіношедеврі "Звіяні вітром" (1939), яка стала кульмінацією його кар'єри.

Кохання всього життя. З головною жінкою свого життя Керол Ломбард Кларк познайомився 1932-го року, і вони надзвичайно не сподобалися один одному. Їм навіть довелося зніматися в одному фільмі ("Не її чоловік"), але і це їх не зблизило. Все змінилося на зимовому балу 1936 року, де Керол була господинею, а Ґейбл гостем. Кларк по-новому глянув на привабливу білявку і після декількох танців запропонував їй втекти зі світської тусівки.

Вони довго каталися нічним містом, доки Керол не помітила, що вони дві останніх години крутяться навколо шикарного готелю. "Та я взагалі-то тут живу, - пояснив Кларк, - чи не піднятися нам до мене?". "Чи не думаєш ти, що крутий як сам Кларк Ґейбл?", - відповіла Керол. Її гострий розум, яскрава краса і норовливість припали до душі спокійному і розсудливому Ґейблу. У перервах між зйомками "Звіяних вітром" вони одружилися.

Автор: jac925.blogspot.com
  Кларк Ґейбл і Керол Ломбард
Кларк Ґейбл і Керол Ломбард

Життєрадісна Керол і стриманий Кларк гарно доповнювали один одного. Відразу після весілля молодята усамітнилися на віллі Сан-Фернандо, де вели замкнутий спосіб життя. Вони рідко розлучалися і все робили разом: полювали на качок, ходили на риболовлю, гуляли, читали. Так минуло три щасливих роки їхнього спільного життя.

Але почалася Друга світова. У січні 1942 року Керол взяла участь у пропагандистському шоу в Лас-Вегасі. Щоб швидше повернутися додому, вона вирішила летіти на літакові. В горах пілот збився з курсу, і додому вона не повернулася ніколи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла подруга Джеймса Бонда

Три роки Кларк відправляв експедицію за експедицією на пошуки літака і безпробудно пив. Керол знайшли, її тіло вдалося ідентифікувати за прикрасами, що їй подарував Кларко. Від повільного самогубства алкоголем його врятувала війна: Кларк вступив на службу у ВПС США. Актор був уже непризовного віку, але закінчив офіцерську льотну школу і відправився до Європи. Дослужився до майора і з численними нагородами 43-річний Ґейбл повернувся додому.

Останній віраж. У Голлівуді Ґейбл продовжував пити і зніматися. У його житті, як і раніше було багато жінок. У їх числі опинилася і майбутня княгиня Монако Ґрейс Кейлі, з якої він знімався у фільмі "Могамбо". Потім був короткочасний шлюб із Сільвією Ешлі. Ґейбл розповідав, що був безпробудно п'яний, коли запропонував Сільвії вийти за нього заміж.

Після багатьох любовних зв'язків, у віці 54 років, Кларк одружився востаннє. Його обраницею стала Кей Вільямс. Білява і блакитноока Кей дуже старалася в усьому бути схожої на Керол, чим і полонила серце немолодого Ґейбла. Молодята усамітнилися на ранчо і вели спокійне життя аж до смерті актора.

Автор: pinterest
  Ґейбл і Кей Вільямс
Ґейбл і Кей Вільямс

Кларка Ґейбла поховали поруч із Керол Ломбард, а за чотири місяці на світ з'явився його єдиний син від Кей Вільямс Джон Кларк Ґейбл. У актора була також незаконнонароджена дочка Джудіт Льюїс від акторки Лоретти Янг. Джудіт померла від раку 2001-го року.

12 листопада 1993 в Нью-Йорку від серцевого нападу померла знаменита актриса 20-30-х років ХХ століття Анна Стен. Її називають американською актрисою, оскільки зліт кінокар'єри Стен трапився в Голлівуді. Однак за походженням одна з найкрасивіших артисток Старого Голлівуду Анна Стен була українкою.

Зараз ви читаєте новину «Секс-символ Голлівуду помер за 4 місяці до народження єдиного сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути