четвер, 06 травня 2021 11:25

"Ще недавно ходив у басейн" - у Львові не стало найстарішого призера Олімпійських ігор

"Ще недавно ходив у басейн" - у Львові не стало найстарішого призера Олімпійських ігор
Георгію Прокопенку вдалось стати п'ятикратним чемпіоном та багаторазовим рекордсменом СРСР. Фото зі сторінки відділення НОК України у Львівській області

5 травня на 84-му році помер львівський спортсмен, призер Олімпійських ігор Георгій Прокопенко.

Він чотири рази ставав рекордсменом світу, 11 разів був рекордсменом Європи в 1962-1964 роках у плаванні на 100, 200 м брасом і в комбінованій естафеті 4×100 м брасом, повідомляє львівське відділення НОК України.

Родом з Полтавщини, закінчив Львівський інститут фізичної культури. Після спортивної кар'єри працював тренером і викладачем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла українська художниця Вікторія Ковальчук

"Шкода, ніби як ще зовсім недавно зустрічав його в басейні біля СБУ, любив там плавати в обідній час. Запрошував у походи по Дністру на байдарці. Наш університетський тренер з плавання, завжди такий елегантний і підтягнутий", - каже колишній учень Прокопенка Андрій Забродський.

Також у спортивній кар'єрі Георгію Прокопенку вдалось стати п'ятикратним чемпіоном та багаторазовим рекордсменом СРСР. На Олімпійських іграх у Токіо 1964 року отримав срібну медаль.

Закінчивши спортивний шлях, окрім викладання, займався популяризацією спорту та олімпійських цінностей серед дітей та молоді, був активним учасником усіх заходів відділення НОК України у Львівській області.

11 березня справили дев'ятини за майстром спорту з пауерліфтингу Іваном Бондарчуком з Вінниці. Він помер 3 березня від ускладнень коронавірусу. Чоловіку було 37 років.

Зараз ви читаєте новину «"Ще недавно ходив у басейн" - у Львові не стало найстарішого призера Олімпійських ігор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути