пʼятниця, 14 грудня 2018 14:14

Померла лауреатка "Греммі" Ненсі Вілсон

  За свою кар'єру Вілсон випустила понад 70 альбомів. Вона співала в жанрах блюз, джаз, соул і поп. Фото: Associated Press
За свою кар'єру Вілсон випустила понад 70 альбомів. Вона співала в жанрах блюз, джаз, соул і поп. Фото: Associated Press

Лауреат 3 премій "Греммі", джазова співачка Ненсі Вілсон померла у віці 81 року. Про це повідомила її представниця Девра Холл Леві, передає Associated Press.

Перед смертю Вілсон довгий час хворіла. Точна причина смерті не розкривається. Артистка померла у себе вдома у місті Піоніртаун, штат Каліфорнія.

Ненсі Вілсон розпочала свою кар'єру в середині 50-х. У 15 років виграла шоу талантів телекомпанії WTVN у Коламбусі. Уже в 1960-х вона випустила 8 альбомів, які увійшли до ТОП-20 поп-чарта Billboard.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер Леслі Нільсен: 5 комедій із ним, які варто подивитися

За свою кар'єру Вілсон випустила понад 70 альбомів. Співала у жанрах блюз, джаз, соул і поп. Свою першу статуетку "Греммі" артистка отримала за сингл How Glad I Am 1965-го. 2 інші нагороди їй вручили за альбоми R.S.V.P. (Rare Songs, Very Personal) і Turned to Blue 2005-го і 2007-го відповідно. Співачка завершила музичну кар'єру 2011-го.

Її називали "неперевершеною актрисою" та "геніальним артистом". Проте вона вважала за краще, щоб її шанували як "стиліста пісні".

Як тільки не називали Ненсі шанувальники. Вона отримала багато прізвиськ, у тому числі "Солодка Ненсі", "Бейбі", "Незвичайна Міс Ненсі" та "Дівчина з голосом, як мед".

Вілсон була однією з найбільш продаваних зірок Capitol Records - поступаючись тільки Beatles. Співачка та її перший чоловік, барабанщик Кенні Денніс, заснували компанію з управління, видання музики і виробництва телепрограм, яка збирала $1 млн на рік.

Зараз ви читаєте новину «Померла лауреатка "Греммі" Ненсі Вілсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути