середа, 28 листопада 2018 15:56

Помер Леслі Нільсен: 5 комедій з ним, які варто подивитися

Помер Леслі Нільсен: 5 комедій з ним, які варто подивитися
Леслі Нільсен помер 8 років тому. Фото: fishki.net

Голлівудський актор Леслі Нільсен помер 28 листопада 2010 року. Незадовго до свого 84-річчя погано почувався і ліг в лікарню. У нього були ускладнення через пневмонію.

Його найбільше пам'ятають, як комедійного актора. Леслі Нільсен народився у Канаді. Його родина мала королівське коріння. Майбутнього актора виховували суворо та релігійно.

Після шкільного випускного Нільсена мобілізували в армію. Тоді почалася Друга світова війна. Він мав поганий слух, тому на фронт не потрапив.

Після війни Леслі Нільсен працював диктором на радіо, вів авторську програму. Мав гарний тембр голосу та вдало жартував, чим сподобався слухачам. Паралельно з роботою навчався в академії радіо Лорна Гріна, а у 23 роки поїхав в школу драматичного мистецтва Neighborhood Playhouse у Нью-Йорк.

У перші роки кар'єри Леслі знявся в 32 картинах. Славу здобув у 1980-х, коли почав грати в комедіях. Найвідоміша роль Нільсена поліцейського Френка Дребіна у фільмах "Поліцейський загін" та "Голий пістолет".

Актор був 4 рази одружений, виховав двох доньок.

Gazeta.ua пропонує переглянути 5 кращих комедій, в яких зіграв Леслі Нільсен.

Голий пістолет

У фільмі показують пригоди лейтенанта поліції Френка Дребіна. Це детективний фільм, у якому обіграли кліше про поліцію, специфіку її роботи. Головний герой розслідує справи, зваблює красунь та бореться із найбільшими злочинцями.

Дракула мертвий і задоволений цим

Комедійний фільм жаху 1995 року. Дракулі стало нудно у Трансільванії. Він їде у вікторіанську Англію. Там знайомиться із двома прекрасними дівчатами, на яких має великі плани. Розвагам Дракули заважає професор Абрахам Ван Хелсінг.

Незнищенний шпигун

Фільм 1996 року про секретного агента ВД-40, який має розгадати підступний план божевільного і небезпечного психопата. Шпигуну допомагає сексуальна напарниця.

Помилково звинувачений

Це американсько-німецька пародія 1998 року. Відомого скрипаля Райана Гаррісона помилково звинувачують у вбивстві і засуджують до смертної кари. Дорогою у в'язницю йому вдається втекти. Він починає розшукувати справжнього вбивцю - одноруку, одноногу та однооку людину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто не знає, скільки нам відведено: українці зняли фільм про те, як змінити життя

Шостий елемент

Фантастичний пародійний фільм 2000 року. Поліцейський пристав Дікс отримує завдання врятувати планету. Для цього його відправляють на Місяць. Там знаходиться фабрика, де роблять клонів впливових людей і відправляють на Землю.

В Італії у віці 78 років помер знаменитий італійський режисер Бернардо Бертолуччі. Як повідомив друг і колега оскароносного режисера Флавія Скіаві, Бертолуччі помер близько сьомої години ранку в своєму власному будинку в Римі. Причина смерті - рак.

Зараз ви читаєте новину «Помер Леслі Нільсен: 5 комедій з ним, які варто подивитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі