вівторок, 23 лютого 2021 10:45

Помер чоловік, якого 2 км несли через снігові перемети

Помер чоловік, якого 2 км несли через снігові перемети
16 лютого Володимира Мартинчука 2 км несли через снігові перемети до карети "швидкої". 21 лютого чоловік помер. ФОТО: ВВС

21 лютого помер 47-річний Володимир Мартинчук із села Воронів Рівненької області. Минулого тижня його через снігові перемети 2 км несли до карети швидкої медичної допомоги.

Пацієнт мав інвалідність з дитинства, ДЦП. 16 лютого в чоловіка піднялась температура до 40°, мав судоми, задихався. На виклик виїхала фельдшерська бригада Тучинського пункту. Фельдшер швидкої допомоги Степан Вознюк стабілізував стан хворого. Потім 2 км ніс його на руках до автомобілю "швидкої", що не могла проїхати через заблоковану снігом дорогу. Чоловіка госпіталізували в Гощанську центральну районну лікарню.

"Я цікавився, згодом стан Володимира покращився, став стабільним. Але 21 лютого повідомили, що він помер. Мабуть, тут далась в знаки важка форма інвалідності. А хвороба – це сильний стрес і навантаження для й так виснаженого організму. Те, що він дожив до 47 років, є величезною заслугою його матері, пані Валентини. Вона піклувалась про нього все життя, він був її єдиним сином", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Степан Вознюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фельдшер понад 2 км ніс пацієнта на спині

У Львівській області рятувальники 1,5 км несли на ношах 57-річну жінку із села Чижичі Стрийського району. "Швидка", яка їхала за викликом, не змогла доїхати через сніг. У жінки цукровий діабет, їй раптово стало гірше.

Зараз ви читаєте новину «Помер чоловік, якого 2 км несли через снігові перемети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути