Ексклюзиви
середа, 01 березня 2017 00:55

Помер адвокат українського політв'язня

Помер адвокат українського політв'язня
Віктор Паршуткін/facebook

Російський адвокат, захисник українського політв'язня 57-річний Віктор Паршуткін помер у ніч проти 28 лютого.

Про це повідомляє сайт Федеральної палати адвокатів РФ.

"Адвокат Віктор Паршуткін здобув чимало перемог, у тому числі значущих і для всієї адвокатської корпорації. Зокрема, в 2000 році за його скаргою Конституційний суд РФ ухвалив правовий зміст поняття "адвокатська таємниця" і наклав заборону на допит адвоката як свідка за всіма обставинами, які стали йому відомими у зв'язку з наданням юридичної допомоги, – незалежно від форми, часу і місця її надання. Віктор Васильович по праву вважався одним з найкращих експертів у суді присяжних у Росії. Протягом кількох років він брав активну участь у підготовці молодих адвокатів", – ідеться в повідомленні.

Паршуткін був відомим як захисник українця Сергія Литвинова і збирався подавати скаргу до Європейського суду з прав людини щодо свого підзахисного.

Влітку 2016 року суд у Ростовській області РФ відхилив апеляцію на вирок українцю Сергію Литвинову, засудженому до 8,5 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стало кума Сергія Бодрова

Паршуткін тоді також повідомив, що Генпрокуратура Росії письмово вибачилася перед Литвиновим за заведені раніше проти нього справи за статтями "вбивство" і "застосування заборонених засобів і методів ведення війни".

Литвинова було затримано влітку 2014 року. За версією слідства, він у складі українського добровольчого батальйону "Дніпро-1" вбив кілька десятків мирних жителів Луганської області. У "Дніпрі-1" заявили, що у них ніколи не було такого бійця.

25 листопада 2015 року звинувачення в масових убивствах з Литвинова було знято, але водночас було порушено справу про грабіж. За версією слідства, українець разом із невідомими військовими забрав у громадянина Росії Олександра Лисенка два автомобілі.Адвокат Литвинова Віктор Паршуткін надав суду документи, згідно з якими один автомобіль належить жителю Луганської області і перебуває зараз у розшуку, а другий досі перебуває в Луганську і, за даними ДАІ України, його ніхто не викрадав.
20 квітня суд засудив Литвинова до 8,5 років колонії суворого режиму.

Зараз ви читаєте новину «Помер адвокат українського політв'язня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути