четвер, 13 червня 2019 17:51

Повідомили, коли почнуть вивчати новий правопис

Повідомили, коли почнуть вивчати новий правопис

Міністерство освіти та науки України дозволило установам ухвалювати самостійні рішення щодо використання норм нового українського правопису на перехідний період.

"Із 3 червня рекомендовано застосовувати норми нової редакції правопису. Триває перехідний період, тому кожна установа може сама приймати рішення щодо переходу на нову редакцію.

Конкретний план імплементації правопису в усі сфери життя наразі розробляється. Ми передбачаємо, що він буде представлений не раніше вересня, оскільки потребує охоплення великої кількості питань та узгодження з великою кількістю сторін", - поінформували в прес-службі МОН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матір 7-класниці оскаржує новий український правопис у суді

Міністерство освіти і науки України 3 червня оприлюднить остаточний текст нової редакції українського правопису. Текст розмістять на офіційному сайті та порталі Національної академії наук.

З цього моменту рекомендується застосовувати норми і правила нової редакції правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема в офіційно-діловому стилі мовлення.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, коли почнуть вивчати новий правопис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути