Ексклюзиви
середа, 09 вересня 2020 12:33

Україна там, де розмовляють українською - Кремінь

Україна там, де розмовляють українською - Кремінь
Тарас Кремінь: "Ті, хто хоче українське громадянство, беззастережно повинні готуватися до здобуття і набуття необхідних мовних компетенцій" Фото: facebook.com/govuamova

Державна програма з розвитку та опанування українською мовою повинна з'явитися 2021 року.

"Офіс уповноваженого із захисту державної мови абсолютно готовий до широкого діалогу і з Міністерством культури та інформаційної політики, яке є відповідальним за створення відповідної програми, і з Міністерством освіти. Ми готові надати свої рекомендації і всіляку допомогу з тим, щоб встигнути підготувати таку державну програму принаймні до 2021 року", - заявив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь в ефірі телеканалу "UA:Перший".

До роботи над цією програмою залучили фахівців, які спеціалізуються на державній мовній політиці.

"Якнайшвидше створення Державної програми з розвитку та опанування української мови є надзвичайно важливим, адже це і стратегічне питання, і питання місії, підвищення мовних компетенцій, доступності інформації для осіб з інвалідністю, дистанційних курсів як для громадян України, так і для громадян, які хочуть отримати громадянство та громадян інших країн", - сказав уповноважений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовний омбудсмен похвалився першими успіхами

Офіс уповноваженого зацікавлений у тому, щоб така державна програма з'явилася до кінця року.

"Україна там, де розмовляють українською. В Україні повинні розмовляти українською мовою. За кордоном носії української мови - теж. І ті, хто хоче українське громадянство, беззастережно повинні готуватися до здобуття і набуття необхідних мовних компетенцій", - підсумував Кремінь.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь застеріг кандидатів на місцевих виборах від спекуляцій на мовному питанні.

Зараз ви читаєте новину «Україна там, де розмовляють українською - Кремінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути