понеділок, 19 лютого 2018 19:21

Склали добірку україномовних каналів YouTube про науку

Склали добірку україномовних каналів YouTube про науку
Підбірка україномовних каналів YouTube про науку. Фото: PRtut

В YouTube можна побачити багато каналів, які присвячують свій контент науці. Проте, як правило, більшість із них російськомовні.

Як би там не було, але останнім часом з'являється все більше наукових каналів, які подають цікаву інформацію українською мовою.

Добірку таких пропонуємо вашій увазі.

"Наука та Всесвіт"

На каналі можна побачити цікаві переклади та озвучення українською наукових відео про Всесвіт, природу, людину. Автори каналу хочуть розповісти всім про сучасну науку і роботи вчених з усього світу. Канал сподобається тим, хто цікавиться сучасним, і хоче знати, що буде в майбутньому.

toBeUkrainian - "Переклади українською"

На каналі представлені іноземні відео з українським перекладом та озвучкою. Математика, фізика, хімія, біологія та інші шкільні предмети - перестають бути нудними і стають цікавинками. На toBeUkrainian можна побачити переклади англійських каналів Vsause, Vsause3, Numberphile, Harvard Medical School.

"Цікава наука"

Канал має 11 тисяч підписників і є дуже популярним серед любителів україномовних відео. Його автором є шкільний учитель з Рівненщини Віталій Шевчук, якого хвилювало питання нестачі наочних матеріалів для своїх учнів і він почав з цим боротися. На каналі представлені понад 100 перекладів наукових відео.

"Майстерня озвучення"

Автори цього проекту займаються професійним перекладом та озвученням наукових короткометражок, усі відео у надзвичайно високій якості.

Alpha Centauri Ukraine

Alpha Centauri Ukraine - проект, який займається перекладами західних наукових роликів. Метою каналу є популяризація науки і розвиток наукової думки у всіх людей.

"360 Наука"

Автори "360 Наука" популяризують науку, вони представляють біографії вчених, дослідження космосу, різні галузі та іншу цікаву наукову інформацію. Відео подаються у вигляді подкастів з нарізкою тематичних фото.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії можуть заборонити YouTube та Instagram

Laсuna

Канал, на якому можна знайті прості, цікаві та зрозумілі відповіді на наукові питання.

У мережі з'явився топ найпопулярніших європейських YouTube-каналів. У підбірці представлені канали з найбільшою кількість підписників та найцікавішим контентом.

Зараз ви читаєте новину «Склали добірку україномовних каналів YouTube про науку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути