вівторок, 08 жовтня 2013 11:00

Лекції світових професорів он-лайн переклали українською

7 жовтня міжнародна освітня online-платформа Coursera вперше запустила навчальні курси українською мовою. Першими для перекладу українською були обрані найпопулярніші на Coursera предмети.

 
Цикл лекцій "Модельне мислення" оповідає про те, як використовувати в різних сферах життя і бізнесу математичні моделі. На їх основі можна приймати ефективніші рішення і вибирати результативніші стратегії. Курс читає професор Скотт І. Пейдж, представник одного з найсильніших університетів планети - Мічиганського. Окрім української, курс також отримав переклад китайською мовою.

 
"Вступ до фінансів" познайомить зі схемами та інструментами обчислення вартості як для корпоративних, так і особистих активів. Курс покликаний допомогти слухачам у прийнятті рішень. Викладач - Гаутман Коль, також із Мічиганського університету. Прослухати його можна також англійською, португальською та китайською.

Всі охочі можуть безкоштовно прослухати курси, які триватимуть 8-10 тижнів.

Coursera - технологічна компанія, що працює в галузі освіти. Заснована професорами інформатики Ендрю Нґ та Дафні Коллер зі Стенфордського університету. Coursera співпрацює з різними університетами для викладання курсів цих університетів онлайн. Наразі пропонуються курси в таких галузях: інженерія, гуманітарні науки, медицина, біологія, суспільні науки, математика, бізнес, інформатика та інші.
Кожен із навчальних курсів доступний безкоштовно, але для тих, хто хоче отримати сертифікат із персональною верифікацією, від січня 2013 року передбачені платні (30-40 доларів) сертифікати для окремих курсів. Компанія може надати студентові сертифікат із персональною верифікацією безкоштовно, якщо він доведе наявність економічних труднощів, важливість цього сертифікату для кар'єрного розвитку та готовність пройти навчальний курс до кінця.
Кількість студентів на Coursera перевищила 5 мільйонів.
Під час курсу, який триває зазвичай 6 тижнів чи більше, студент має переглядати відеолекції, які надсилаються йому щотижня (відео найчастіше діляться на частини тривалістю 15-20 хвилин), читати рекомендовані статті, виконувати домашні завдання. Домашні завдання бувають у вигляді тестів, написання есе, творчих завдань чи проектів. Тести оцінюються автоматично. Для оцінки виконання інших типів завдань в Coursera розроблено технологію, за якою студенти оцінюють та коментують роботи один одного. Диплом про проходження курсу отримують тільки ті, хто набрав мінімально встановлену викладачем курсу кількість балів, і багато студентів "відсіюються" під час навчання.
Навчання на Coursera є асинхронним, тобто студенти можуть переглядати лекції чи робити домашні завдання в різний, зручний для них час. Задля уникнення списування чи інших типів шахрайства на сайті введено "Кодекс честі", з яким студент ознайомлюється та погоджується при реєстрації.

Зараз ви читаєте новину «Лекції світових професорів он-лайн переклали українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути