пʼятниця, 17 лютого 2012 06:30

Василь Калетник зекономив 10 тисяч гривень на купівлі авто

Автор: * за приклад узяли ”Рено Лоґан” ціною 86 900 грн
 

Житель столичної Русанівки Василь Калетник, 47 років, продав свою 5-річну "славуту", яку колись придбав у кредит від "Приватбанку". Восени в тому ж банку взяв у лізинг на п'ять років "Рено Лоґан".

— Порахував, що кредит тягне більше грошей. На перший внесок і страховку пішло би 25 тисяч. Ще 5 — поставити машину на облік, купити "автоцивілку" і заплатити комісію в автосалоні.

Завдяки лізингу Василь Калетник зекономив приблизно 10 тис. грн.

— Удвічі дешевше мені обійшлася страховка КАСКО. Також банк узяв на себе реєстрацію та комісію автосалону. Щомісяця плачу 1950 гривень. Порівняв: місячна плата за кредитом в "Альфа-банку" на таку машину обійшлася б у 2200 гривень, у "Брокбізнесбанку" — у 2 тисячі.

До погашення позики власником автомобіля є банк або лізингова компанія.

— Через це почуваюся трохи не в своїй тарілці, наче машину взяв напрокат. Зате авто застрахували дешевше, ще й з нульовою франшизою. Якщо станеться аварія, страховики відшкодують збитки повністю. У старій машині пошкрябав двері, то виплатили мало, бо франшиза була 2 відсотки. Ще й чекав кілька місяців.

Не подобається, що обслуговувати авто мушу на фірмовому СТО, а там ціни вдвічі вищі, — каже Василь Іванович. — Коли мав "славуту", поїхав раз у таку автомайстерню. Там гальмівні колодки поміняли вдвічі дорожче, ніж на звичайній. Ще й чекав півдня. На "Рено Лоґан" поки що проїхав небагато, тому на СТО ще не звертався.

Коли власник машини сплачує її вартість, переоформлює на себе авто. Деякі лізингові компанії роблять це своїм коштом.

— Компанія сплачує комісію держреєстрації, транспортний збір, податок у Пенсійний фонд, — говорить керівник юридичного відділу Об'єднання лізингодавців Тетяна Федорова, 32 роки. — У разі аварії добивається виплати страховки. Стежить, щоб страховики не занижували ціни на деталі. Деякі компанії під час ремонту безплатно надають клієнту авто напрокат.

Якщо покупець не платить щомісячні внески, лізингова компанія залишає авто собі. До суду їй звертатися не потрібно. Людині присилають лист із вимогою погасити борг, а через 30 днів забирають автомобіль.

505

мільйонів євро заплатив "Сбербанк России" за відділення німецького "Фольксбанку Інтерконтиненталь" в Україні.

 

На що звертати увагу при виборі лізингової компанії

Як не помилитися із вибором, розповідає керівник юридичного відділу Об'єднання лізингодавців Тетяна Федорова.

— Ознайомтеся з головними положеннями договору. Передовсім — в якій валюті кредитує компанія чи банк. Звісно, скрізь буде прописано, що у гривні. Але відсоткову ставку можуть  прив'язати до долара чи євро. Тоді ріст або падіння іноземної валюти відобразяться на щомісячних платежах.

Дізнайтеся, чи входить у відсоткову ставку страхування КАСКО. Також пильно вивчайте умови розірвання договору. У разі невчасної оплати застосовують штрафні санкції. Лізингова компанія може забрати автомобіль, не повернувши сплачених грошей. А може виставити на продаж і повернути вам залишок.

 

Зараз ви читаєте новину «Василь Калетник зекономив 10 тисяч гривень на купівлі авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути