3549 грн коштує трилітрова банка білих грибів, маринованих в оливковій олії, у столичному супермаркеті делікатесів "Ле Сільпо". 800-грамові банки — близько тисячі. Консервація італійська. Також є в продажу французька картопля по 109 і 165 грн.
— Не розварюється, тому її краще брати на салати, — говорить продавець Лілія. — Купують нечасто.
Українська картопля в магазині коштує 6 грн, курячі яйця — 3,50 грн/шт, курка — 55, виноградні равлики — 77,60 грн/кг.
— Дивуюся, що супермаркет взяв на продаж таку дорогу продукцію, — каже директор асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко, 42 роки. — За місяць навряд чи продають хоч одну банку. Навіть для магазинів делікатесів, що розраховані на багатих людей, це супердорого. Така ціна не може бути через високий курс євро. Скоріше, тут націнка 200 чи 500 відсотків. Окрім Києва, попит на дорогі продукти є в Дніпропетровську, Одесі. Раніше — в Донецьку.
На базарах обласних центрів за трилітрову банку білих грибів просять від 150 до 300 грн.
Коментарі