пʼятниця, 21 вересня 2018 00:30

Постійного асортименту в магазині немає

— Пастилою зацікавилася, коли вдруге пішла в декрет. Це було сім років тому. Вивчала продукцію конкурентів. Вирішила спробувати виготовляти такі солодощі, — говорить 42-річна Олена Ющенко з селища Калинівка Васильківського району Київської області.

Має магазин продуктів для здоров'я. Продає фруктово-ягідну пастилу, рослинні сиропи, чаї.

— Зараз модно стежити за здоров'ям, їсти натуральну їжу. Тож цей напрямок бізнесу — перспективний. Постійного асортименту в моєму магазині немає. На сторінках у соцмережах повідомляю, яка продукція є в наявності. Великі виробництва зазвичай пропонують п'ять-шість різних смаків пастили. В мене їх майже 20, залежить від сезону. Використовую свіжі фрукти, ягоди. Останній експеримент — лавандова й базилікова пастила. Люди частіше беруть солодку — груша, малина, полуниця. З кислинкою — рідко.

Також почала робити сиропи. Їх теж непогано купують. Є зі смаком бузини, соснових шишок, цвіту акації, троянди. Клієнти беруть на дегустацію. Недавно придбали на гостинці в Литву та Голландію. Постійно шукаю нові смаки і поєднання, щоб відрізнятися від інших магазинів здорового харчування. Наприклад, роблю сироп із квітів жасмину. Він цвіте всього два тижні. Скільки встигну зробити сиропу за цей час, — стільки й матиму. Якщо за місяць його розкуплять, нову партію треба чекати рік.

Недавно додали до асортименту чаї. Їздили у відпустку в Карпати. Домовилася там із місцевою жителькою про співпрацю. Вона надсилатиме гірські трави для чайних композицій. Добре беруть іван-чай із лавандою.

Зараз ви читаєте новину «Постійного асортименту в магазині немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути