середа, 10 січня 2018 05:55

"Попросила не розповідати, кого віз. Дала тисячу гривень"

— На початку січня у нас наплив замовлень. Із квартир, орендованих на новорічні свята, вивозимо гори сміття, — розповідає 47-річна Катерина Іщенко. Працює в столичній клінінговій компанії "Чистюля".

— Прибирання житла в середньому коштує 600 гривень. Найбільше після святкувань вивозимо пляшок, презервативів. Також — зіпсовані речі й техніку. В однокімнатній квартирі на Оболоні розбили дорогу кришталеву люстру. Власник зізнався, що вона коштувала половину вартості оренди на свята. У Кончі-Заспі батьки лишили вдома святкувати дорослих дітей. Ті попсували килими й стіни. Щоб відмити, довелося викласти 7 тисяч гривень. Більшість заробітку на свята забирає клінінгова компанія. Працівники отримують підвищений відсоток. Маю на таких прибираннях додатково 3–5 тисяч гривень.

— Ми на свята працюємо за подвійним тарифом. За новорічну ніч можна було заробити до 11 тисяч гривень. Замовлень дуже багато, — каже таксист 47-річний Сергій. Прізвище не називає. — Люди часто залишали чайові. Дружина бізнесмена попросила забрати з гулянки чоловіка. Його вантажили в машину, наче дрова. Жінка попросила не розповідати нікому, кого віз. Дала мені тисячу гривень чайових. Плюс 340 гривень — за саму поїздку.

Відновили роботу магазини піротехніки. Покупці в середньому витрачали від 600 до 3000 грн.

— Магазин знову став прибутковим. Виторг за новорічні свята — понад 200 тисяч гривень. Найменші заробітки були 2014–2015 років, коли почалася АТО. Використовувати феєрверки заборонили, — говорить 38-річний Юрій Яловчак, власник магазину піротехніки. — Тоді заробив на свята лише 12 тисяч гривень. Думав закриватися. Але таки перечекав важкі часи. Тепер люди кажуть, що втомилися. Хочуть свята. Мовляв, одні жирують, а для інших війна. Давні клієнти брали найдорожчі феєрверки по 2,5 тисячі гривень. Одна компанія витратила 12 тисяч гривень. Їхали відпочивати в гори.

Зараз ви читаєте новину «"Попросила не розповідати, кого віз. Дала тисячу гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути