Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2018 06:05

Покупці ночували біля магазину

Автор: надане H&M
  18 серпня люди стоять у черзі до столичного магазину H&M. Там продають одяг та товари для дому. Щоб зайти першими, дехто приїжджав за день. Спали в торговому центрі на підлозі
18 серпня люди стоять у черзі до столичного магазину H&M. Там продають одяг та товари для дому. Щоб зайти першими, дехто приїжджав за день. Спали в торговому центрі на підлозі

— Доця, давай впихуйся. Маємо доїхати до того магазину, — каже жінка на автобусній зупинці на вул. Наталії Ужвій у Києві. Намагається зайти до переповненої безкоштовної маршрутки, яка їде до торгового центру "Лавіна Мол". Там минулої суботи відкрили перший в Україні магазин шведської мережі H&M.

— Водій, а двері? Закрити забули. Могли б більше автобусів сьогодні пустити, — кричать пасажири.

Компанія H&M працює з 1947 року. Має 4,8 тис. магазинів у 69 країнах. Продає одяг для дітей та дорослих, товари для дому, косметику. Магазин в Україні планували відкрити 2014-го. Однак потім компанія відмовилася. Основними причинами назвали політичні події, корупцію і нестабільну економічну ситуацію в країні.

Об 11:30 перед входом до магазину в черзі більш як тисяча осіб. Запитую охоронця, коли прийшли перші клієнти.

— Зранку. Але не сьогодні, ще вчора. Ночували на червоній доріжці біля входу. Замовляли сюди піцу, — відповідає.

— Раніше взагалі не чула про таку мережу. Приїхала до торгового центру погуляти. Якщо побачу щось хороше, готова витратити до двох тисяч гривень. Головне — чергу вистояти, — говорить 40-річна Ольга. Прізвища не називає.

О 12:00 оголошують про відкриття магазину. Людей запускають групами по 50 осіб. Першим трьом покупцям дарують сертифікати на 10, 3 і 2 тис. грн. Ще тисячі — на 200 грн.

— Це хороша фірма. Купувала раніше їхній одяг через інтернет, за кордоном. Модний, коштує ­недорого. Два місяці тому ­дізналася, що магазин у Києві відкриють. Прийшла подивитися на ­асортимент, порівняти ціни, — каже Вероніка Пархоменко.

— Дві години стояла, щоб потрапити всередину. Потім ще 1,5 години, щоб поміряти речі. Джинси коштують від 300 гривень. Ще блокнот у подарунок дали, — додає 14-річна Таїсія Дорошенко.

У жовтні планують відкрити другий магазин мережі в Києві. Також придивляються до інших міст. Добирати персонал компанія почала в січні. Набрали понад 200 осіб. Вони пройшли навчання в польських магазинах. Зарплату не розголошують. Працівникам обіцяють 25% знижки на весь товар.

У Польщі українських заробітчан запрошують на склади H&M. Зарплата — 20–29 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Покупці ночували біля магазину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути