Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2020 06:06

"Платив 20 гривень безхатькам, аби не вешталися біля під'їзду"

Квартиру можна продати протягом трьох-п'яти місяців, каже рієлтор Тарас Кампанієць, 42 роки. Продає житло у столиці 10 років. До того торгував квартирами в Харкові та Сумах.

— Щоразу ставлю себе на місце покупця, — говорить Кампанієць. — Намагаюся дістатися до під'їзду від зупинки чи станції метро, звертаю увагу на речі, які можуть не подобатися. Думаю, чим можна їх компенсувати. Це може бути спрощене оформлення документів, хороші сусіди, броньовані двері. У Дарницькому районі Києва біля квартири на першому поверсі була неглибоко зарита теплотраса. Там часто спали безхатьки. Перед переглядом щоранку платив їм 20 гривень, аби не вешталися біля під'їзду. Мав випадок із сусідом затятим курцем на Харківському масиві — як не прийдеш, весь коридор у диму. Подарував йому два блоки сигарет в обмін на те, що два місяці не куритиме в коридорі.

Про житло бажано не розповідати сентиментальних історій і не говорити про проблеми. Спочатку називають 10 переваг квартири й між іншим згадують про два недоліки. Покупцеві варто одразу показати документи, аби він не сумнівався в успішності угоди. Зазвичай телефоную за три дні й кажу, що житло думає придбати хтось інший. Це підштовхує людей вирішити.

Пришвидшує продаж і згода власника оформити документи за свій кошт. Це обходиться у 8–14 тисяч гривень, залежно від помешкання. Другим потужним аргументом є знижка на 10–13 відсотків від ринкової ціни. Так роблять ті, кому треба терміново продати житло.

Зараз ви читаєте новину «"Платив 20 гривень безхатькам, аби не вешталися біля під'їзду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути