пʼятниця, 25 листопада 2011 05:15

Перевірять доходи матерів-одиначок

1 грудня уряд почне експеримент "Непрямі методи оцінки доходів громадян". По всій країні перевірятимуть доходи матерів-одиначок, які претендують на соціальну допомогу.

Її не призначатимуть жінкам, які мають кондиціонер, сучасний велосипед, скутер, посудомийну машину, хто робить ремонт із застосуванням дорогих будматеріалів. Також цікавитимуться, чи є співмешканці й квартиранти, породисті тварини, чи надходили грошові перекази з-за кордону. Інспектори управлінь праці та соцзахисту розпитуватимуть сусідів.

24-річна Наталія Немчук (прізвище змінене на її прохання) з Вінниці отримує допомогу як матір-одиначка — 280 грн на місяць.

— Я працюю прибиральницею, але не по трудовій. Мій заробіток — мінімальна зарплата. Чоловік у мене є, але ми не розписані. Разом вирішили, що мені треба оформитися матір'ю-одиначкою, щоб отримувати допомогу на дитину. В сина Артема моє прізвище, — пояснює.

Живуть у гуртожитку. Половину кімнати переобладнали під кухню — встановили електроплиту, мікрохвильовку і столик. В іншому кутку — диван і дитяче ліжко.

— Коли прийдуть перевіряти, як я живу, кожен сусід здасть, що в мене є чоловік. Це ж общага. Кожен завидує сусіду, в якого на 5 копійок більше. Домовилися, що до Нового року чоловік до нас не приходитиме.

У Вінницькому обласному управлінні соцзахисту населення кажуть: допомогу дають лише одиноким матерям, які не працюють або мають третину ставки, а дохід на кожного члена родини менш як 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Перевірять доходи матерів-одиначок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути