вівторок, 06 грудня 2011 05:00

Пенсії та зарплати платитимуть вчасно до виборів

Пенсійний фонд недоотримав значну кількість коштів. Його потреби на третину більші за доходи. І в держбюджет надійшло менше, ніж планували, пояснює заступник директора Центру перспективних досліджень Максим Борода, 26 років:

— Дефіцит держбюджету планували покрити за рахунок кредиту Міжнародного валютного фонду. Хотіли 2,5 мільярда доларів позики. Але грошей не дали. Уряд найбільше витрачає на підготовку до Євро-2012. Бо це — політична реклама сьогоднішньої владної команди. "Регіоналам" потрібно вкладати і в інфраструктуру Києва, бо вони хочуть поставити свою людину міським головою столиці.

Можливо, пенсійні кошти пускають на інші цілі?

— На пенсії щомісяця треба близько 20 мільярдів гривень. Якщо затримати виплату, за два тижні можна отримати відсотки, більше як мільярд гривень. Але пенсійні кошти зберігаються на казначейських рахунках. Змінити їх цільове призначення можна тільки за згодою уряду. Малоймовірно, що на пенсіях хтось заробляє відсотки.

Із грудня мінімальна пенсія, соцвиплати зросли. На них потрібні ще більші суми. Кредиту МВФ так і не отримали. Затримки триватимуть?

— Грудень — місяць підготовки до свят. Якщо грошей не дадуть, виборцям це добре запам'ятається. Затримки зарплат, пенсій у грудні "регіоналам" дуже небажані. Бо скоро вибори до Верховної Ради. Тому повинні дати вчасно. Виплати матерям можуть затримати знов на два-три тижні.

Чого чекати наступного року?

— Соцвиплати, пенсії, зарплати і бюджетникам платитимуть вчасно, принаймні до листопада, коли закінчаться вибори. Кошти забиратимуть із державних інвестиційних проектів, від армії та освітян.

Зараз ви читаєте новину «Пенсії та зарплати платитимуть вчасно до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути