пʼятниця, 16 грудня 2016 05:50

Новорічний стіл подорожчав на 600 гривень

Автор: фото надане прес-службою Аграрної партії
  Голова Аграрної партії Віталій Скоцик: ”Кутя для багатьох родин може стати кулінарною розкішшю”
Голова Аграрної партії Віталій Скоцик: ”Кутя для багатьох родин може стати кулінарною розкішшю”

— Новорічний стіл українців буде значно бідніший, ніж у попередні роки. Традиційний набір продуктів — салати, холодець, копченості, солодощі, фрукти, алкогольні напої, цьогоріч обійдеться у 2 тисячі гривень. Це на 600 гривень більше, ніж 2015‑го, — каже голова Аграрної партії 44-річний Віталій Скоцик.

— За два роки салат "Олів'є" подорожчав удвічі. Торік приготування кілограма його обходилося в 67 гривень, нині — 88. Кутя для багатьох родин може стати кулінарною розкішшю. Ціни на пшеничну крупу виросли на 40 відсотків. Мед подорожчав удвічі, родзинки — у два з половиною рази. Продукти для кілограма страви коштують 123 гривні проти 74,5 торік.

Уряд декларує чи не найнижчу за останні роки інфляцію — 14,1 відсотка. Тим часом, ціни на новорічний стіл зросли більш як на третину, — продовжує Віталій Скоцик. — Влада не чує виробників. Дорогі енергоносії, наміри уряду скасувати спецрежим ПДВ для сільгоспвиробників призводять до зростання цін. До кінця грудня молоко подорожчає на 5–10 відсотків. Ще на 7–10 процентів зростуть ціни на м'ясо. Після Нового року буханець житнього хліба з борошна першого ґатунку коштуватиме майже 11 гривень. Через неплатоспроможність населення, виробники зменшують вагу хліба зі звичних 600 грамів до 400–450. А продають за ту ж саму ціну. Соняшникову олію пакують не в 900-грамові пляшки, а по 800 чи 750 грамів.

— Перед Новим роком магазини традиційно піднімають ціни. Цьогоріч очікуємо подорожчання на 10 відсотків, — говорить гендиректор Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко, 43 роки. — Але є й хороша новина. Йде боротьба за покупця між супермаркетами. Всі мережі проводять акції. Роблять знижки на продукти від 20 до 40 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Новорічний стіл подорожчав на 600 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути