пʼятниця, 02 листопада 2012 00:15

Податок на розкіш почали з дорогих авто

Автор: * машина за 1 млн грн
 

У січні наступного року набуде чинності закон про спрощення реєстрації вживаних машин. Платник сам обиратиме, як визначати вартість авто: за середньою ринковою ціною чи його оціночною вартістю. Останнє публікуватимуть щоквартально на сайті Мінекономрозвитку. В показнику вартості враховуватимуть пробіг машини та рік випуску.

Під час перепродажу автівки більше не братимуть грошей до Пенсійного фонду. Проте зростуть відрахування з її першої реєстрації.

— Раніше у Пенсійний фонд платили 3 відсотки вартості будь-якого автомобіля. Тепер що дорожча машина, то більший податок, — каже 35-річний Олег Омельницький, директор компанії "Автоконсалтинг". — За "опель", "тойоту" чи "шевроле" вартістю 319 тисяч гривень доведеться сплатити приблизно 12 тисяч. А за "ланос" ціною 78 тисяч — трохи більш як 2 тисячі гривень  Це  завуальований податок на розкіш. Збір зросте лише на дорогі авто.

Зараз ви читаєте новину «Податок на розкіш почали з дорогих авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути