вівторок, 09 серпня 2011 06:00

Лікування зубів подорожчає із вересня

Вінничанці Ірині Климик, 28 років, уранці зателефонувала лікар.

— Попередила, що з вересня ціни на пломби зростуть вполовину. Сказала, щоб я негайно прийшла долікувати зуби. Я в неї лікуюся років вісім, — розповідає Ірина. — Я одразу побігла. Запломбувала два зуби по старій ціні.

1 серпня набула чинності постанова Кабміну №785 від 9 червня 2011 року. Вона містить новий перелік виробів медичного призначення, постачання яких звільнене від податку на додану вартість. У новому списку немає матеріалів для пломбування зубів, суміші для зубних зліпків, бормашини та приладдя до них. Ці товари подорожчають щонайменше на 20%.

— Якісна пломба поки що коштує 200 гривень. Скоро тільки за матеріал доведеться платити на 40 гривень більше, — пояснює 36-річна Наталя Вороновська, стоматолог приватної клініки "Стоматологія" на вул. Келецькій у Вінниці. — Ми попереджаємо постійних клієнтів. Є й такі, що лікуються понад 10 років. Більшість ідуть лікувати зуби зараз. Постанова вже діє. Але в нас є запас  матеріалу, закупленого по нижчих цінах. Його вистачить приблизно на місяць. Із вересня доведеться піднімати ціни. Послуги подорожчають і в державних клініках. Бо матеріали закуповуємо через одну структуру.

Лікування одного зуба без пломбування каналів у приватних клініках Вінниці обходиться у 200–250 грн. У державних — 75. У столиці приватники пломбують зуб за 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «Лікування зубів подорожчає із вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути