пʼятниця, 19 липня 2013 00:15

Улітку путівки до Арабських Еміратів удвічі дешевші

— У червні їздили з чоловіком у Туніс. Це наша перша поїздка за кордон, — розповідає 32-річна Тетяна Овсієнко зі столиці. Подружжя зупинилося у 4-зірковому готелі "Ясмін біч Хотел" у місті Хаммамет. До цього щоліта їздили в Одесу та Крим.

За тиждень відпочинку пара заплатила 9 тис. грн. Це — авіапереліт, проживання, триразове харчування, безалкогольні та алкогольні напої на пляжі й розваги на території готелю.

— У Криму за ці гроші можна відпочивати два-три тижні, проте його якість у десятки разів гірша, — додає. — Коли сходимо з потяга у Сімферополі, до нас підбігає безліч таксистів. Пропонують за надвисоку плату відвезти до потрібного місця. В автобусі або тільки стоячі місця є, або він на півдня запізнюється. У Ясміні ми навіть не задумувалися про подібні нюанси.

В аеропорту Туніса представники туроператора чекали подружжя. Вони автобусом відвезли киян до готелю.

— Приїхали туди о п'ятій ранку. Правда, неприємно було, що з нас узяли 5 доларів за раннє поселення. Про це ніхто не попереджав. Іще 2 долари дали швейцару за те, що відніс валізу в номер. Хоч ми не просили.

У номері Овсієнків були кондиціонер, телевізор, холодильник та фен. У ванній — парфумерія і рушники.

— Схожий комфорт у Криму нам обійшовся торік у 4,5 тисячі гривень на тиждень, харчування в цю суму не входило. А тут ще й щодня прибирають, на пляжі завжди є вільні лежаки й парасолі. А в ресторані кухарі щоразу будували з бананів, ківі, апельсинів та інших цитрусових цілі скульптури.

За $10 подружжя орендувало сейф. Клали туди гроші, відеокамеру та фотоапарат.

— На пляжі спочатку купалися по черзі — один стеріг речі, другий плавав. А потім бачимо, що більшість лишає на лежаках ще дорожчу техніку, й самі стали лишати її. Із Середземного моря вилазити не хотілося. Воно набагато тепліше та солоніше за Чорне.

Не сподобалося лише те, що узбережжям часто ходили продавці й верблюди.

— Тварини були не завжди чисті, а торговці — дуже приставучі. Також разом із нами відпочивали багато росіян. Вони нерідко курили на пляжі та напивалися ввечері біля басейну. Бо алкоголь там безкоштовний.

У Тунісі подружжя витратило додатково $200. За них купили сувеніри, ходили в сауну, каталися на водних мотоциклах та яхті.

У травні-червні, вересні-жовтні найвигідніше відпочивати у Туреччині, Італії, Тунісі. Тоді вартість путівок на цих курортах нижча за липневу-серпневу на 30%, розповідає 29-річна Ірина Лютова, керівник турфірми "Непоседа" у Черкасах.

— Відпочинок дешевший, бо море може бути погано прогріте. А на початку осені навпаки — море прогріте, а повітря прохолодніше. На Шри-Ланці, Мальдівах, у Таїланді та Індонезії влітку сезон дощів, тому вартість проживання на 20-25 відсотків нижча, ніж узимку. Можна поїхати парі щонайменше за 1200 доларів. Але треба бути готовим до 10-15 хвилинних короткочасних дощів за день. На Кубі та інших країнах біля Карибського моря хороша погода цілий рік.

Літній відпочинок в Арабських Еміратах теж дешевший за зимовий майже вдвічі. У липні путівку в готель високого рівня можна придбати за $1,2 тис.

— Проте у літні місяці там добряче припікатиме — буде 40-42 градуси тепла.

Починати краще з Туреччини або Єгипту

Тим, хто вперше збирається у закордонний відпочинок, Ірина Лютова радить Туреччину або Єгипет.

— Туди є багато авіарейсів. Через велику кількість пропозицій ці путівки дешевші. На двох у 3- або 4-зірковий готель можна придбати за 800-900 доларів. Там розвинені екскурсійні програми. В цих країнах персонал готелів та продавці в магазинах знають російську. Серед європейських курортів найдоступніші будуть Болгарія і Чорногорія — 1300-1500 євро на двох у 4- та 5-зіркових готелях за тиждень.

Найвигідніше замовляти путівки із системою "все включено". Тоді не буде незапланованих витрат. Обираючи готель, варто звернути увагу на те, чи є власний пляж, безкоштовні шезлонги й парасолі.

"Гарячі путівки" у липні-серпні бувають дуже рідко.

— Якщо є, то це переважно поганий готель. У цей сезон дуже великий потік охочих відпочити, тому якщо хтось відмовився, турфірма одразу знайде іншого клієнта. А ось у травні, за винятком свят, дійсно можна купити путівку на 20-30 відсотків дешевше.

Зараз ви читаєте новину «Улітку путівки до Арабських Еміратів удвічі дешевші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути