Ексклюзиви
пʼятниця, 01 грудня 2017 00:25

Бензин дорожчатиме

Цього тижня бензин і дизпаливо на заправках подорожчали на 20–60 коп. У середу літр А-92 у середньому коштував 27,25 грн, А-95–27,98 грн. Дизпаливо продавали по 25,76 грн.

— На вартість пального в Україні впливає ситуація на зовнішньому ринку. Із кінця вересня до початку листопада зростала вартість нафти. Ціна пального також залежить від курсу гривні, бо закуповують його за валюту, — говорить 38-річний Олександр Сіренко, директор консалтингової компанії "Юпеко". — Мережі заправок самі вирішують, з якою націнкою торгувати. До вартості літра палива додають щонайменше 3–5 гривень. Зниження ціни бензину в грудні чекати не варто. Можливе чергове подорожчання. Ми вже майже перетнули психологічну планку — 30 гривень за літр 95-го.

Українці продовжують переходити на скраплений газ. Купують нове авто й одразу їдуть на станцію техобслуговування, щоб встановити обладнання.

Цей ринок розвивається дуже швидко. До травня були поставки автогазу з Росії. Але далі співпраці не буде. Доведеться шукати інші напрямки, щоб задовольнити попит. За декілька років потрібно буде майже 2 мільйони тонн скрапленого газу на рік. У вересні-жовтні виручав Казахстан. З Європи автогаз везти дорого.

Зараз ви читаєте новину «Бензин дорожчатиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути