понеділок, 19 грудня 2011 17:50
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Микола Несенюк

Донецьк став хокейною столицею України

Це мало статися рано чи пізно. 20 років поневірялися у Києві залишки потужного хокейного господарства. Поневірялися б і далі, якби у Донецьку не знайшлися меценати, готові витратитися на хокей. Тож у Донецьку тепер грає найсильніша українська клубна команда. Вона заявлена у другу російську лігу, де перемагає практично усіх. Якраз у Донецьку у ці дні проходить світовий чемпіонат для 20-річних у групі "Б". І саме із Донецька розпочнуться, якщо розпочнуться, успіхи відродженого українського хокею.

Нічого особливого у новій хокейній "столиці" не роблять. Так само як у Києві наприкінці 1970-х, у Донецьку тепер створені нормальні умови для тренерів та хокеїстів. Вони мають де грати і тренуватися, а головне — впевнені у своєму майбутньому.

Так само нічого страшного немає у тому, що усі теперішні гравці донецької команди "привозні". У київському "Соколі" згаданих 1970-х теж не було не те що киян, а й українців взагалі. Вони з'явилися потім, коли у відповідь на хокейне видовище, яке команда тих років дарувала киянам, їхні діти масово пішли тренуватися на хокеїстів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Кличку ризикувати здоров'ям

Тепер таке видовище намагаються створити у Донецьку, зібравши до місцевої команди чи не усіх конкурентоспроможних українських гравців і підсиливши їх "іноземцями" із Росії та Білорусі. До послуг команди головна хокейна споруда міста — Палац спорту "Дружба". Президент хокейного клубу "Донбас" — віце-прем'єр Борис Колесніков. Тож сумнівів у тому, що саме у Донецьку відтепер будуть розташовані головні хокейні сили України, не виникає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нам потрібен матч із Росією

Одна проблема — у чемпіонаті України "Донбас" виступає другим складом, демонструючи, що цей турнір клубу не дуже цікавий. Це жодним чином не свідчить про відсутність патріотизму у донецьких хокеїстів та їхніх керівників. Київський "Сокіл" багато років поспіль робив те саме, виступаючи основним складом у чемпіонатах Білорусі та Росії. Інша річ, що "Сокіл" навіть за таких умов вигравав національний чемпіонат. Він може це зробити і цього року. Але це нічого не змінить. Бо усі знають, хто тепер у нас насправді хокейний чемпіон та де він тепер.

Зараз ви читаєте новину «Донецьк став хокейною столицею України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути