пʼятниця, 05 січня 2018 12:53

Українки почали частіше виходити заміж за поляків

Українки почали частіше виходити заміж за поляків
У 2016 році 782 поляка одружувалися на українських жінках Фото: osobennaya.biz

Упрожовж останніх років значно збільшилася кількість українок, які вийшли заміж за поляків.

За даними статистичного управління в Любліні, лише в 2016 році 782 поляка одружилися з українками, повідомляє Польське радіо.

На думку соціологів, подібне явище спостерігалося після вступу Польщі в ЄС. Тоді збільшилася кількість шлюбів між польками і німцями, італійцями і греками. При цьому шлюби поляків з українськими жінками значно міцніші, ніж шлюби польок і поляків з громадянами Великої Британії чи Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Економічні мігранти з України розвивають польську економіку" - Яременко

"Зверніть увагу, що найчастіше – і це цікаво як з соціологічної, так і культурологічної точки зору – дружина родом з бідної країни. А чоловік – з більш багатої. У той же час тенденція, коли чоловіки-поляки одружуються на німкенях або італійках – це маргінес", – говорить професор Влодзімеж Пйонтковський з факультету соціології.

До Управління з питань іноземців Польщі 2017 року звернулося 625 громадян України з проханням надати їм міжнародний захист. Статус біженця надано 56 громадянам України.

Зараз ви читаєте новину «Українки почали частіше виходити заміж за поляків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути