Ексклюзиви
середа, 03 січня 2018 12:20

"Економічні мігранти з України розвивають польську економіку" - Яременко

"Економічні мігранти з України розвивають польську економіку" - Яременко
Яременко: Польський уряд схильний до шовіністичних висловлювань. ФОТО: inforesist.org

Польські урядовці свідомо називають економічних мігрантів з України біженцями.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав дипломат Богдан Яременко.

"Польські урядовці навмисно плутають у своїх заявах біженців і економічних мігрантів. Польська держава бере зобов'язання щодо утримання й соціального забезпечення біженців. Таких Польща приймає з України не більше кількох десятків на рік. Всі інші — це економічні мігранти, які законно або незаконно там працюють і розвивають польську економіку. Ніякого додаткового навантаження не несуть, а навпаки — закривають дірки, які утворилися через масовий виїзд поляків до інших країни ЄС", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли спосіб повернути заробітчан в Україну

За словами експерта, це своєрідна гра словами з Європейською комісією.

"Польський уряд таким чином знімає з себе відповідальність за відмову від єдиної міграційної політики, яку запропонувала канцлер Німеччини Ангела Меркель. Заява розрахована на Брюссель. Польський уряд схильний до шовіністичних висловлювань. Можливо, ідеться про національні почуття поляків. Розповідають, як вони багато роблять для українців", - вважає Яременко.

"Польща вже прийняла кілька десятків, а, можливо, навіть більше ста тисяч біженців з України. Без надання їм притулку", - заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький 2 січня в ефірі польському телеканалу "TWP.Info"

За його словами, Польща не прийматиме біженців з Близького Сходу і Північної Африки. Оскільки поляки докладають надзвичайних зусиль до зниження напруги на східних рубежах ЄС.

Разом із тим у 2016-2017 роках лише 88 українців отримали статус біженця в Польщі. Ще 239 громадян України - статус особи, яка потребує додаткового захисту, повідомило посольство України в Польщі 30 грудня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «"Економічні мігранти з України розвивають польську економіку" - Яременко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути