вівторок, 15 травня 2018 16:26

"У Львові люблю базари", - американська волонтерка про життя в Україні

"У Львові люблю базари", - американська волонтерка про життя в Україні
Волонтерка любить львівський транспорт. Фото: Оксана Княжик

Волонтерка Корпусу Миру США Кетрін Фітч приїхала в Україну у березні два роки тому.

"Був темний день, на вулиці падав дощ. Спочатку я подумала, навіщо мені це волонтерство. В готелі нас чекали й вітали з хлібом-сіллю. Тоді зрозуміла, що хочу працювати саме з цими людьми, - розповідає Кетрін Фітч.

Спочатку дівчина жила в селі у Чернігівській області, вчила там українську мову. Потім переїхала до Львова і півроку жила зі своєю львівською сім'єю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка несла прапор США на закритті Паралімпіади-2018

"У нас з українцями різні погляди на життя. Ми їдемо далеко від родини, друзів і відносини стають складними. А в Україні це класно, що всі разом і можуть спілкуватися без перешкод".

Кетрін звикла до львівського транспорту.

"Маршрутка була для мене новим досвідом. Мені подобається їздити там , бо маю час думати про свій день, вечір, про те, що я буду робити завтра. Але найбільше люблю трамвай. В Америці нема трамваю, взагалі у нас мало екологічного транспорту. Трамвай там – лише атракціон. Але тут я можу бути на цьому атракціоні кожного дня".

Волонтерка живе поблизу одного львівського базару.

"Ми не маємо базару в Америці, тому для мене це було нове тим, що люди продають на вулиці. У Львові люблю майже всі базари. Окрім того, що біля вокзалу, бо там багато людей. Той, що біля мене, Стрийський - маленький і там мало людей. Мене знають усі продавці, називають американкою і люблять поговорити", - каже Кетрін Фітч.

Дівчина орендує житло в центрі міста, щоб було ближче до роботи. Працює в львівському Молодіжному центрі. Зарплатню їй платить Корпус Миру.

Волонтерка Корпусу Миру США Кетрін Фітч два роки живе в Україні. Організація проводить тренінг для вивчення української мови, що триває три місяці. Волонтери кожного дня вчать українську по 4 год. Потім пропонують цікаві теми для своїх програм.

Зараз ви читаєте новину «"У Львові люблю базари", - американська волонтерка про життя в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути