середа, 25 жовтня 2017 14:57

Російські спецслужби змушують шпигувати українських заробітчан

Російські спецслужби змушують шпигувати українських заробітчан
За два роки було понад п'ятдесят спроб вербування українських заробітчан спецслужбами Росії. Фото: Укрінформ

Співробітники Служби безпеки України упродовж 2016-2017 років зафіксували понад п'ятдесят спроб вербування українських заробітчан спецслужбами Росії.

Російські "колеги" вдаються до шантажу та створюють штучні компрометуючі ситуації для примушення заробітчан до негласного співробітництва. Основні місця вербувальних підходів: українсько-російський кордон, лінія розмежування та тимчасово окуповані терористами території. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали, яка країна найбільше приваблює українських мігрантів

"Під час проходження паспортного та митного контролю під виглядом начебто додаткової перевірки документів заробітчан запрошують в окреме приміщення для бесіди з кадровими співробітниками ФСБ РФ. Потім залякуваннями та погрозами заборони в'їзду на територію Росії, проблемами з правоохоронними органами РФ вони намагаються примусити українців погодитись на негласне співробітництво. Спецслужби країни-агресора пропонують громадянам України збирати та передавати відомості про дислокацію та переміщення підрозділів Збройних сил України, їх кількість та озброєння, деталі щодо роботи українських силових структур тощо, тобто підштовхують до державної зради", - йдеться у повідомленні.

Такі дії караються позбавленням волі терміном до 15 років. Громадянин України, який не вчинив виконання злочинного завдання і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними, звільняється від кримінальної відповідальності.

Суддя Мещанського району Москви Юлія Данильчик оштрафувала мессенджера Telegram на 800 тисяч рублів за відмову надати ФСБ ключі для декодування переписки користувачів. Це рішення, швидше за все, стало першим застосуванням такої статті в російській історії.

Зараз ви читаєте новину «Російські спецслужби змушують шпигувати українських заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути