Ексклюзиви
понеділок, 09 жовтня 2017 11:25

Назвали, яка країна найбільше приваблює українських мігрантів

Назвали, яка країна найбільше приваблює українських мігрантів
Більшість українських трудових мігрантів хотіли б отримати роботу в Німеччині. Фото: poland2day.

Більшість українських трудових мігрантів хотіли б отримати роботу в Німеччині. На другому місці – Польща, популярні США і Канада.

61% респондентів заявили, що не хотіли би поїхати за кордон на постійне місце проживання. У той же час 35% сказали, що мають таке бажання, ще 4% – не визначилися з відповіддю. Такі результати показало дослідження, яке провела Соціологічна група "Рейтинг", пише poland2day.

Порівняно з минулим роком кількість тих, хто хотів би змінити місце проживання на іншу країну, зросла з 30% до 35%. Найбільше хочуть змінити місце проживання мешканці Заходу - 41%. На Півдні бажаючих 34%, в Центрі – 33%, на Сході – 33%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стрімко зросла кількість іноземців-нелегалів

Серед людей 18-35 років кількість бажаючих переїхати на постійне місце проживання за кордон, – 54%. Серед старшого покоління таких 19%.

Найпопулярніша причина еміграції - кращі умови для життя (64%). Бажання забезпечити краще майбутнє для дітей як причину переїхати в іншу країну називали 34%, відсутність гідної роботи в Україні – 23%, бажання отримати кращу освіту – 12%. Менше 10% вказали причинами відсутність безпеки в Україні, можливість отримати краще медобслуговування, кращі умови ведення бізнесу, бажання самореалізації, сімейні обставини. 44% опитаних виявили бажання працювати за кордоном.

Основною мотивацією в бажанні працювати за кордоном респонденти найчастіше називали високий рівень зарплати в інших країнах - 72%. Найчастіше респонденти бажали працювати в Німеччині - 37%. В Польщі хотіли б працювати 26%, США – 22%, Канаді – 21%, Чехії – 16%, Італії – 15%, Великій Британії – 14%, Франції чи Швеції – по 12%, Ізраїлі – 11%, Іспанії – 9% , Нідерландах – 7%, Росії – 6%. В інших країнах хотіли б працювати менше 5% опитаних. Німеччину, США, Чехію та Велику Британію як бажані країни для роботи найчастіше обирали мешканці Заходу, Росію – опитані на Сході.

Українські трудові мігранти - останній великий резерв робочої сили в Європі. Щоб вивести цей ринок з тіні та отримати чітку статистику щодо кількості українських заробітчан, необхідно відмінити ліцензії на міжнародне працевлаштування. Українці повинні самі повідомляти державу, що вони їдуть на заробітки, як це відбувається у Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, яка країна найбільше приваблює українських мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути